Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
šušić potopio ukrajince

Veličanstveni preokret Hajduka za play-off rundu Europa lige!

Splitski Hajduk slavio je i u uzvratu 3. pretkola Europa lige protiv ukrajinske Oleksandrije...

Nogometaši Hajduka obranili su veliku prednost iz prve utakmice 3. pretkola Europa lige te su izborili posljednje kolo kvalifikacija. Nakon 3:0 iz prve utakmice igrači Marijana Pušnika slavili su na Poljudu s 3:1 te prošli dalje s ukupnih 6:1.

Gosti su poveli u 13. minuti nakon dobre akcije prilikom koje je Starenskij izbio sam pred vratara Kalinića i rutinirano pogodio mrežu. No, Hajduk je brzo došao do poravnanja. U 21. minuti Kožulj je izveo korner, a na drugoj stativi Zoran Nižić glavom zabija za 1-1.

Do kraja poluvremena još dvije prigode za Hajduk. U 28. minuti ponovno Kožulj izvodi korner, a Ćosićev pokušaj gosti su počistili sa gol-linije. Potom, u 37. minuti, udarac Kožulja sa 18 metara brani vratar Novak, lopta se odbija do Saida koji puca ravno u golmana gostiju.

Ako je i bilo nekih dvojbi, Hajduk ih je brzo riješio u nastavku susreta. Najbolji igrač "bilih" Nikola Vlašić prošao je dvojicu igrača, te je uposlio Saida, koji je oboren u kaznenom prostoru a sudac je dosudio penal. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Tino Sven Sušić i Hajduk je u 52. minuti poveo 2-1.

Prolazak Hajduka u posljednje pretkolo potvrdio je Sušić u 56. minuti prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 20 metara.

Ždrijeb posljednjeg pretkola Europske lige je u petak u Nyonu u 13 sati. U ždrijebu će se naći i Lokomotiva koja je iznenadila u Ukrajini i pobjedom 3:2 izborila play-off rundu.

U ždrijebu nažalost neće biti Rijeke, koja je na svom stadionu remizirala protiv Bakasehira 2:2. Turska je momčad prošla dalje zbog gola u gostima.

STRIJELCI: 0-1 Starenskij (13), 1-1 Nižić (21), 2-1 Sušić (52-pen), 3-1 Sušić (56).

SUDAC: John Beaton (Škotska)

STADION: Poljud

GLEDATELJA: 20.000

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider