Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splitski 'dijamant' za 3 boda

Hajduk nakon šest i pol godina slavio u Osijeku, Zadru derbi začelja

U susretu 24. kola Prve HNL nogometaši Hajduka su u Osijeku pobijedili Osijek s 1-0 (1-0), te su se Splićani ponovno vratili na treće mjesto ljestvice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je po prvi puta nakon šest i pol godina, točnije 2380 dana, uspio doći do pobjede u Gradskom vrtu. U tom periodu splitski je klub odigrao u Osijeku osam utakmica i ubilježio po četiri remija i poraza.

Hajduk je poveo u zadnjim trenucima prvog poluvremena nakon prodora Nikole Vlašića čiji je udarac prema praznim vratima završio na vratnici, a na odbijenu loptu natrčava Andrija Balić i donosi Hajduku vodstvo i pobjedu.

Susret se igrao na stadionu Gradski vrt, a pred 4.000 gledatelja sudio je Vučkov iz Rijeke.

U derbiju začelja nogometaši Zadra svladali su na svom travnjaku pulsku Istru 1961 s 2-0 (2-0), pa su Zadrani zadnje mjesto na ljestvici prepustili Puljanima.

Zadrani su došli do vrijedne pobjede u borbi za ostanak, koju su osigurali već nakon samo 20 minuta igre. U 14. minuti branič Istre Šime Gregov je napravio jedanaesterac nad Terkešom, te dobio crveni karton. Ivan Krstanović je s bijele točke bio precizan, a pet minuta kasnije Lovre Čirjak je efektnim udarcem povećao na 2-0.

Zadar na devetoj poziciji sada ima 20 bodova, a zadnja Istra 1961 bod manje.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider