Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez čak 16 igrača

Hajduk je u Zagrebu, a na Poljudu će se izabrati novi predsjednik

Od 17 sati Hajduk u Kranjčevićevoj igra posljednju utakmicu u sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bez 16 igrača Hajduk dočekuje posljednju utakmicu u prvenstvu. Gostovanje kod Zagreba u Kranjčevićevoj trener Damir Burić najradije bi preskočio jer ne može računati na Kalinića, Velazqueza, Nižića, Bilija, Šimića, J. Bašića, Jeffersona, Vlašića, Sušića, Malokua, Radčenka, Bencuna, Ohandzu, Veleza, Mastelića i Arteagu.

No, mora se odraditi sezona, već godinama Hajduk posljednju utakmicu u prvenstvu igra revijalno.

''Zagrebu ćemo se suprotstaviti s momčadi u kojoj je, osim Milića, najstariji igrač rođen 1995. godine'', rekao je Burić.

Hajduk bi trebao dobiti novog predsjednika uprave

Dok momčad bude odrađivala posao u HNL-u, u Poljudu će Nadzorni odbor imati drugi krug razgovora s kandidatima za predsjednika, a nakon toga Hajduk bi do navečer trebao dobiti novog predsjednika, naslijednika smijenjenog Marina Brbića kojim će se ujedno dokinuti privremeni mandat Marijane Bošnjak.

Kandidati su pozvani u tajnosti, zna se i redoslijed dolazaka, a u javnost su iscurila četiri imena. Postoji i “peti ortak”, a neki spominju kako je onaj šesti kandidat ujedno najozbiljniji.

Zna se da su u drugom krugu Igor Garača iz Hrvatske pošte, Toni Štambuk iz AD Plastica, Osječanin Ivan Kos, koji je u mladim danima igrao zajedno s Darijom Srnom i Marijom Carevićem u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske, te Aljoša Bašić, aktualni direktor marketinga Hajduka.

Svaki od njih dolazi na razgovor sa svojim ambicijama i nadama, provjereni izvori kažu da NO i nema favorita. Odnosno, favorit broj jedan bio je Goran Krizmanić, ali menadžer iz Toyote sam je odustao od Hajduka.

Ono što je sigurno, kandidati će u drugom krugu razgovora morati biti puno konkretniji, osim konkretnog programa rada morat će načelno otkriti koga vide kao budućeg sportskog direktora.

Jer, šefa struke ima predložiti predsjednik uprave, a ne Nadzorni odbor. Baš kao što taj novi predsjednik uprave treba predložiti deset milijuna kuna, a Nadzorni odbor odluku potvrđuje, za ulaganje u igrački kadar u prijelaznom roku.

''Ta odluka o deset milijuna kuna za pojačanja nije čvrsta i opipljiva, ona je izrečena. Odluku tek treba donijeti Nadzorni odbor'', rekao je Damir Burić.

Zasad je on taj koji odrađuje poslove sportskog direktora, Burić ima složiti kadrovsku križaljku za iduću sezonu, jer trebat će vremena dok se novi sportski direktor uhoda. Ono što je sigurno, barem prema trenutačnim razmišljanjima, Burić u idućoj sezoni neće biti i trener i sportski direktor. Ali, sada je on taj koji gleda zanimljive igrače za Hajduk. Jednog od tih mogao bi vidjeti u dvoboju protiv Zagreba, Gabrijel Boban već dugo je zanimljiv Hajduku.

''Boban nam je interesantan igrač, ali da bi se transfer realizirao, puno se toga treba poklopiti'', objašnjava trener Hajduka.

Ponovio je kakav će stav Hajduk imati u prijelaznom roku.

''Želimo dovesti igrače, ali u svojim okvirima. Ne možemo ići iznad okvira'', poručio je Burić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider