Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva suradnja

Hajduk potpisao ugovor s klubom prijateljem iz Češke

U Bijelom salonu bilo je svečano i u utorak poslijepodne.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U velikom tjednu, koji će vrhunac doživjeti subotnjom proslavom 105. rođendana uoči i na utakmici sa Slaven Belupom, u Hajduku rade punom parom.

Nakon što im je u ponedjeljak novi veliki sponzor postala tvrtka Stanić Beverages, a utorak novi-stari sponzor tvrtka Apfel, nekoliko sati kasnije formaliziran je i još jedan oblik suradnje.

Hajduk i Slavia Prag potpisali su ugovor o suradnji koja se odnosi na nekoliko aspekata - surađivanje omladinskih škola, usavršavanje trenerskog kadra i, ono što će Hajdukove navijače vjerojatno najviše zanimati, moguću razmjenu igrača prvih momčadi.

Ugovor su u ime Hajduka potpisali predsjednik Marin Brbić te direktor marketinga i prodaje Aljoša Bašić dok je češka delegacija bila u sastavu: suvlasnik Slavije Jiri Šimane, izvršni direktor David Trunda te direktor Slavijine akademije Jiri Plišek.

Prvi opipljivi korak suradnje bit će gostovanje dvaju generacija Hajdukovih dječaka na turniru u Pragu krajem ožujka, gdje će se, osim sa Slavijom, nadmetati s Juventusom, Manchester Cityjem i Shanghaijem.

"Zadovoljstvo mi je i čast što mogu potpisati ugovor sa Slavijom jer praktički dolazimo iz iste obitelji. Oni jesu 19 godina stariji, ali znamo da da su naši studenti, predvođeni Fabjanom Kaliternom, po uzoru na Slaviju osnovali Hajduk", rekao je Marin Brbić prilikom potpisa ugovora.

Česi su dali do znanja kako misle profitirati s ovom suradnjom.

"Znamo kako u Hajduku stvaraju igrače čak i za najveće europske klubove. To je kod nas problem i to želimo naučiti od Hajdukove struke. Želimo surađivati na svim poljima", kazao je Slavijin suvlasnik Šimane.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider