Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će zanimljivo

Guardiola uzburkao duhove u Barceloni: Šokantna akcija na Camp Nouu!

Trener Bayerna Pep Guardiola gledao je sinoćnju utakmicu Atletica i Bayera na Vicente Calderonu, a večeras bi se trebao pojaviti na tribinama Camp Noua gdje se sastaju Barcelona i Manchester City.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Guardiolin dolazak na mjesto svojih najvećih uspjeha ali i razočaranja pokrenuo je val spekulacija i glasina koji se poput požara proširio katalonskom metropolom. U osvit utakmice Guradiola će se sastati s Joanom Laportom i timom ljudi koji će voditi njegovu kampanju na predstojećim predsjedničkim izborima u Barceloni.

Laportu i Guardiolu veže dugo i čvrsto prijateljstvo. Laporta je u svojem prvom mandatu na čelu Barcelone postavio Guardiolu na mjesto glavnog trenera i zapravo mu omogućio meteorski uzlet trenerske karijere. Laporta se kasnije pod kontroverznim okolnostima povukao s mjesta predsjednika, a na njegovo mjesto je došao Sandro Rosell s se Guardiola ubrzo sukobio.

Pakt između Guardiole i Laporte

Jedan od razloga sukoba bio je i dolazak Zlatana Ibrahimovića u Barcelonu kojeg je Rosell doveo kako bi dobio izbore, a Guardiola ga navodno uopće nije želio. Rasplet priče između Guardiole i Ibre sugerira da tom dimu ima vatre. Kako god, sastanak Guardiole i Laporte upalio je alarm na službenom „dvoru“ Barcelone. Laporta će biti najveći suparnik trenutačnom predsjedniku Josepu Mariji Bartomeu, a Guardiola bi mogao biti Laportina jaka predizborna karta.

Guardiola je u već nekoliko navrata potvrdio da nema namjeru uskoro vratiti se u Barcelonu, no njegova riječ još se sluša u Katalonija i koga on podrži u predsjedničkoj utrci povući će znatan broj glasova.
A koga bi Gaurdiola mogao podržati sugerira i podatak da je odbio Bartomeuov poziv da utakmicu gleda iz predsjedničke lože, što potvrđuje spekulacije da je još uvijek u iznimno lošim odnosima s trenutačnim čelništvom Barcelone.

Šokantna akcija na Camp Nouu

Još jedna glasina koja se proširila Barcelonom podiže temperaturu uoči večerašnje utakmice. Navodno bi u 14 sekundi 17 minute večerašnje utakmice na sjevernoj strani Camp Noua trebao osvanuti protestni transparent aktivističke skupine Unije sportskih saveza Katalonije (UFEC), a na kojem će pisati „Zaustavite napade na katalonski sport“.

Namjera skupine je upoznavanje široke svjetske javnosti s odnosom španjolske države prema katalonskom sportu. Aktiviste tvrde da španjolske vlasti s centralom u Madridu s novim zakonima namjeravaju uništiti katalonski sport. To je, naravno, jedna od mnogih otvorenih fronti na relaciji Katalonija – Kastilja te samo dio priče općeg pokreta za nezavisnošću Katalonije.

Ako akcija uspije, UEFA bi mogla oštro kazniti Barcelonu. Krovna europska nogometna organizacija zabranjuje političke poruke na utakmicama pod svojom ingerencijom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider