Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okršaj divova

Guardiola prvi put protiv Barce, Juve često 'penicilin' za Real

U polufinalu Lige prvaka gledate ćemo okršaj divova, sastaju se Barcelona i Bayern te Juventus – Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Bayerna Pep Guardiola prvi put će u trenerskoj karijeri odmjeriti snage s Barcelonom, matičnim klubom u kojem je ostvario veliku igračku i trenersku karijeru.

Ždrijeb polufinala Lige prvaka: Veliki okršaj Barce i Bayerna, Real na Juve!

VIDEO Jedino finale velikana: Šukerov Real srušio Zidaneov Juve spornim golom

Barcelona i Bayern sastajali su se osam puta u europskim kupovima od 1996. Bayern ima pet pobjeda, Barca jednu, dvaput je bilo neriješeno. Zanimljivo je da je Bayern slavio na tri od ukupno četiri gostovanja na Camp Nou. Barca je na svome stadionu razmontirala Bayern s 4:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka 2008/09. Barca je te sezone osvojila Ligu prvaka.

Posljednji put su igrali u polufinalu Lige prvaka 2012/13. Bayern se osvetio deklasiravši Barcelonu u obje utakmice, u Muenchenu je bilo 4:0 za Bavarce, a u uzvratu na Camp Nou Nijemci su slavili s 3:0, ukupno 7:0.

„Bit će težak dvoboj za obje momčadi. Morat ćemo biti u top formi u obje utakmice kako bismo izbacili Barcelonu“, najavio je veliki meč Bayernov ambasador Paul Breitner.

Juventus je iza Bayerna druga momčad u Europi koja je najviše puta pobijedila Real Madrid u elitnom klupskom natjecanju. Talijani su slavili protiv Reala u pet navrata, posljednji put u polufinalu 2002/03. kada su u Torinu pobijedili 3:1 i plasirali se u finale gdje su izgubili od Milana. Juventusu je to bio posljednji polufinale Lige prvaka.

Juve i Real prvi put se sastali u četvrtfinalu Kupu prvaka 1962. Nakon što su obje momčadi slavile s 1:0 na gostovanjima, igrala se majstorica u kojoj je Real pobijedio 3:1.

Najvažniju međusobnu utakmicu odigrali su u finalu Lige prvaka 1998. u Amsterdamu. Real je slavio kontroverznim (zaleđe) golom Predraga Mijatovića i prekinuo post od 32 godine.

Ukupni međusobni skor u Europi iznosi – osam pobjeda Reala i sedam Juventusa.

Hrvatsku će u polufinalu predstavljati dvojica nogometaša, veznjaci Reala i Barcelone, Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Modrić zbog ozljede ligamenta koljena vjerojatno neće nastupiti u polufinalnim utakmicama, no zato će Rakitić biti u sastavu Barcelone.

Prve utakmice polufinala igrat će se 5. i 6., a uzvrati u 12. i 13. svibnja. Finale se igra 6. lipnja u Berlinu, na Olimpijskom stadionu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider