Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(Ne)očekivana bomba

Na pomolu megatransfer na Otoku: Guardiola dao zeleno svjetlo!

Bit će to jedna od najvećih kupovina u povijesti nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnoga su se imena ovog ljeta spominjala u kontekstu prelaska u Chelsea jer Antonio Conte želi novo, pravo rješenje za sami vrh napada budući da je na izlaznim vratima Diego Costa, kao i Michy Batshuayi.

Romelu Lukaku "pobjegao" im je u Manchester United, a Pierre-Emerick Aubameyang i Alvaro Morata još uvijek su u svojim klubovima, Borussiji Dortmundu i Realu.

Dok se iščekuje da Conte učini nešto konkretnije u vezi s dovođenjem te dvojice, iz Španjolske stiže informacija kako je trenutno prva meta Bluesa postao – Sergio Aguero.

Nije kliknuo s Guardiolom

Manu Sainz, novinar AS-a, na Twitteru je objavio kako Chelsea želi Aguera te da, što je u cijeloj priči najvažnije, Pep Guardiola nema ništa protiv prodaje 29-godišnjeg Argentinca.

Priča se čini logičnom jer Guardiola i Aguero u protekloj sezoni jednostavno nisu kliknuli. Katalonski stručnjak želi polivalentnije igrače u ofenzivi koje će moći rotirati, a Argentinac ne može, tj. ne želi igrati bilo gdje drugo osim kao najistureniji igrač.

Do 30. lipnja 2019. vrijedi trenutni Aguerov ugovor sa Cityjem, ali teško je povjerovati da bi mogao ostati još dvije godine surađivati s Guardiolom, tim više jer je Pep dobio potpuno odriješene ruke od čelnika kluba da iz temelja izgradi novu momčad, spremnu na napad na titulu prvaka Engleske i Europe.

Costa i Batshuayi na odlasku, dvojica već otišla

Dođe li do situacije ili-ili, kao što je navodno bio slučaj u Juventusu s Leonardom Bonuccijem i Massimilianom Allegrijem, nije sporno da će šeici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izabrati Guardiolu, bez obzira što je Aguero zabio 33 gola (uz šest asistencija) u svim natjecanjima prošle sezone.

U međuvremenu, engleski mediji pišu kako su i Costa i Batshuayi na odlasku, nakon što su Chelseaju već napustili talentirani Dominic Solanke i Tammy Abraham koji su otišli u Liverpool odnosno Swansea.

To znači kako Conte mora kupiti dva napadača do kraja prijelaznog roka i istresti enorman iznos. Samo za Aguera morat će platiti Cityju veliku odštetu – Argentinac je procijenjen na 65 milijuna eura, tek je nedavno proslavio 29. rođendan i u najboljim je igračkim godinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider