Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i osramotio se

Novinar šokirao Guardiolu pitanjem: 'Koji k...?'

Ako je mislio da se od njega neće očekivati isključivo trofeji grdno se prevario...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pep Guardiola smatra se ponajboljim nogometnim stručnjakom na svijetu pa i ne čudi da su očekivanja od momčadi koje vodi uvijek najviša. Ljetos je preuzeo Manchester City i u novu sezonu krenuo s pet pobjeda u prvenstvu, kvalificiranjem za Ligu prvaka i slavljem u prvom kolu skupine protiv Borussije Mönchengladbach.

Uoči utakmice engleskog Liga kupa Guardiola je bio gost novinske konferencije na kojoj se susreo s pitanjem cilja li ove sezone sva četiri trofeja? Njegov odgovor bio je neprocjenjiv!

"Koji k...?", rekao je Guardiola, češao se jedno vrijeme po glavi, pa odgovorio.

"City je jednom stigao do polufinala Lige prvaka. Ako ljudi vjeruju da ćemo osvojiti Ligu prvaka samo zato jer sam ja dobar trener, mislim da se to neće dogoditi. Moja sreća ne ovisi o osvajanju titula. Moj cilj je biti sretan sada nakon pobjede, popiti čašu vina i sutra krenuti s pripremom za novu utakmicu", rekao je Pep nakon što je njegova momčad s 4:0 uništila Bournemouth.

"Jesu li navijači koji dolaze na naše utakmice zadovoljni viđenim? Ako jesu, onda je to za mene sasvim dovoljno. Vidjet ćemo hoćemo li osvojiti koji trofej ili ne", poručio je Guardiola, pa se malo izblamirao jer nije znao naziv natjecanja u kojem njegova momčad u utorak nastupa.

Katalonac je govorio o utakmici 3. kola EFL Cupa protiv Swanseaja, no kada je trebao izgovoriti ime natjecanja pogledao je pomoćnika i upitao "Carling Cup?". Ovaj mu je odgovorio "League Cup". Uglavnom Liga kup se od 2003. do 2012. godine nazivao Carling Cup, a onda je ostao bez glavnog sponzora (Carling).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider