Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Isto kao 2008.

Guardiola o skandalu: Ostajem u Bayernu, ja sam jedini krivac za sve!

Nakon što je procurio skandal u Bayernu Pep Guardiola je demantirao sve napise.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Digla se nogometna Njemačka, pa i nogometna Europa nakon što je procurila priča o odlasku kompletnog liječničkog stožera Bayerna na čelu s legendarnim Hansom-Wilhelmom Müller-Wohlfahrtom.

'Vječni' liječnik Bayerna uvrijedio se jer ga je navodno Guardiola optužio za poraz od Porta. Katalonac ima problema s liječničkom službom jer mu je cijele sezone ozljeđeno po nekoliko važnih igrača, a protiv Porta nije mogao računati na Riberyja, Robbena, Alabu, Schweinsteigera, Javija Martineza i Benatiju.

Drama u Bayernu: Guardiola za poraz optužio liječnike, svi napustili klub

Na današnjoj press konferenciji Guardiola je demantirao kako je za poraz optužio liječnike, dok 72-godišnji Müller-Wohlfahrt nije htio izlaziti u javnost.

'Izgubili smo zbog Guardiole'

''Odlazak Müller-Wohlfahrta ništa ne mijenja. Ostajem u Bayernu i sljedeće sezone, ali i respektiram njegovu odluku oko odlaska iz kluba. Želio bih reći jedno. Liječnik nije kriv za ozljede. Ozljeda je ozljeda. Porto možda ne bi pobijedili ni sa svim ovim igračima koji nam nedostaju'', rekao je Guardiola i nastavio:

''Izgubili smo zbog Pepa Guardiole. Jednostavno. Kada izgubimo to je moja krivnja, a ne nekog iz stožera ili liječničke ekipe. ''

Novinari su ga zamolili da prokomentira snimku na kojoj ironično plješće liječnicima na klupi prilikom ozljede Benatije protiv Leverkusena.

''To je bilo samo moje razočaranje. To nema veze s Müller-Wohlfahrtom'', rekao je Guardiola.

Ista stvar dogodila se i s Klinsmannom

No, malo tko u to vjeruje. Bilo je jasno kome sarkastično aplaudira Guardiola. Njemački mediji pišu kako se već prošle sezone sukobio s glavnim liječnikom zbog ozljede Alcantare.

No, ima ta priča i drugu stranu. Ugledni doktor koji je u klubu od 1977. godine i prije se sukobljavao s trenerima. Čak je u sličnoj situaciji već jednom dao otkaz. Bilo je to 2008. kada je trener bio Jurgen Klinsmann. Čim je ovaj otišao, Müller-Wohlfahrt se vratio u Bayern.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider