Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ni Messija"

Guardiola ne vjeruje svojoj momčadi? 'Ne možemo zaustaviti Barcelonu'

Bivši trener Barcelone Pep Guardiola vraća se na Nou Camp, mjesto gdje je ostvario svoje najveće uspjehe u karijeri kao igrač i trener, ali ovoga puta kao čovjek koji želi poraziti Barcelonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb polufinala Lige prvaka želio je da se sastanu katalonski i bavarski div, Barcelona i Bayern, što je ujedno značilo da će se Guardiola, aktualni trener Bayerna, vratiti na stadion koji mu je pružio toliko lijepih trenutaka.

Godinama se svakog dana divio Lionelu Messiju i bio je ponosan što ga nazivaju njegovim trenerom, no sada će mu argentinski genije biti najveća prijetnja "neuspjeha" u Ligi prvaka. S obzirom da ga tako dobro poznaje i zna sve njegove kvalitete, novinare je zanimalo kako namjerava postaviti obranu na jednom od najboljih nogometaša svijeta u ovome trenutku.

"Ako je Messi u formi, ne postoji obrana koja ga može zaustaviti. Ne postoji sistem da ga se zaustavi, jer je jednostavno predobar. Morate ga pokušati zaustaviti na druge načine, odnosno morate spriječiti loptu da uopće dođe do njega", veli Guardiola, kojem novinari spotiču da spušta samopouzdanje svojim nogometašima jer toliko uzdiže Barcelonu i njezinu kvalitetu.

"Teško je naći bilo kakvu slabost u igri Barcelone. Pokušat ćemo igrati najbolje što možemo i još malo bolje. Znate koliko poštujem Barcelonu i njezine nogometaše zbog kvalitete koju posjeduju", rekao je Guardiola, a onda konstatirao nešto što se nimalo neće svidjeti navijačima Bayerna.

"Gledano sa defanzivnog stajališta, Barcelonu je nemoguće zaustaviti. Ne možemo ih zaustaviti".

Prva utakmica polufinala igra se u srijedu od 20:45 na Nou Campu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider