Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Halilović na popisu

Gračan objavio popis igrača za odlučujuću utakmicu sa Švedskom

Nenad Gračan objavio je popis igrača na koje računa u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Švedske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije do 21 godine Nenad Gračan objavio je popis igrača na koje računa u odlučujućoj kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Švedske koja će se igrati u Trelleborgu 10. listopada.

Gračan je za utakmicu u kojoj će Hrvatska morati pobijediti kako bi se plasirala na EP, koje će se od 16. do 30. lipnja sljedeće godine održati u Poljskoj, pozvao: Dominika Livakovića, Dinu Perića, Filipa Benkovića, Antu Ćorića, Domagoja Pavičića i Ivana Fiolića (svi Dinamo), Josipa Eleza (Rijeka), Nikolu Vlašića i Frana Tudora (oba Hajduk), Mirka Marića (Lokomotiva), Karla Bartoleca (Nordsjaelland), Antonija Milića (Oostende), Marka Roga (Napoli), Alena Halilovića (HSV), Josipa Posavca (Palermo), Dinu Mikanovića (Aarhus), Josipa Radoševića (Red Bull Salzburg), Marija Pašalića (Milan) i Stipu Pericu (Udinese).

"Na popisu je nekoliko promjena u odnosu na prethodni susret sa Švedskom. Tu su Pašalić i Radošević koji su pronašli klubove i ušli u trenažni proces pa se nadam da ćemo moći ozbiljno računati na njih u ovoj utakmici jer su vrlo važni akteri u ovoj reprezentaciji. S nama će od početka biti i Marko Rog i Ante Ćorić, a bit ćemo u kontaktu s izbornikom Antom Čačićem nakon susreta s Kosovom i vidjeti hoće li nam se pridružiti još netko iz A reprezentacije", izjavio je Gračan.

"Što se tiče utakmice sa Švedskom, sve je jasno. Nama u zadnjem kolu igra pobjeda za prvo mjesto, nema kalkulacija, isto je i Šveđanima. Švedska je pokazala svoju snagu kroz kvalifikacije, nisu izgubili niti jednu utakmicu, možda je tu i zakon brojeva na našoj strani. Motiva neće nedostajati, igrači su svjesni situacije. Znaju da je ovo prilika generacije, nije lako doći do završnice Europskog prvenstva i veseli me što je njihovo ponašanje vrlo profesionalno i ozbiljno", dodao je hrvatski izbornik.

Nakon remija protiv Švedske (1-1) u Koprivnici i Gruzije (2-2) u Zestaponiju u utakmicama igranim početkom rujna Hrvatska se dovela u situaciju da će morati svladati Švedsku u gostima za prvo mjesto u skupini 6. Trenutačno Hrvatska jest vodeća na ljestvici sa 20 bodova, ali iz devet odigranih susreta, Švedska je druga sa 18 bodova iz osam susreta, a u igri za prvo mjesto je i Španjolska koja ima 17 bodova iz osam susreta.

Švedska i Španjolska će svoje zaostale susrete odigrati 6. listopada, Švedska u gostima kod Estonije, a Španjolska također u gostima kod San Marina, dok će Španjolska svoju posljednju utakmicu igrati na svom terenu protiv Estonije istovremeno kada će se igrati i dvoboj Švedska - Hrvatska.

Plasman na EP u Poljsku izborit će pobjednici svih devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u dodatne kvalifikacije iz kojih će još dvije u Poljsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider