Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobili veliku odštetu

Roma prodala igrača s jednim od najluđih zahtjeva u povijesti nogometa

Svojedobno je zapanjio i bogate šeike, a sad je ostvario unosni transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni reprezentativac Obale Bjelokosti Gervinho napustio je redove Rome i njegov novi klub je Hebei China Fortune. Osnovani su 2010. u Qinhuangdau, gradu koji se nalazi 300 kilometara istočno od Pekinga, a prošle sezone osvojili su drugo mjesto u drugoj ligi i izborili plasman u najviši rang.

Vrijednost transfera nije službeno objavljena, no talijanski mediji nagađaju kako će Roma dobiti oko 15 milijuna eura odštete.

"Oduševljen sam viđenim. Stadion i uvjeti za trening su savršeni", poručio je Gervinho koji je za Romu igrao posljednje tri sezone, a prije toga je nosio dres Arsenala, Lillea, Le Mansa i Beverena.

Gervinho je za Romu upisao 71 nastup postigavši 17 pogodaka pri čemu šest ove sezone.

Ovaj 28-ogodišnji krilni napadač "proslavio" se prošlog ljeta kada ga je u svoje redove htio dovesti Al Jazira, klub iz Abu Dhabija. Nakon što su klubovi postigli dogovor oko odštete uslijedio je šokantni Gervinhov zahtjev.

"Želim helikopter, smještaj za svoju obitelj u Abu Dhabiju, privatnu plažu i određeni broj zrakoplovnih karata za Obalu Bjelokosti."

Kad su to čuli, čelnici Al Jazire su odustali, a Gervinho je šest mjeseci kasnije ipak uspio otići iz Europe i napraviti transfer na Daleki Istok. U najboljim igračkim godinama odlučio je reći zbogom nogometu na najvišoj razini i otići za novcem. Ne znamo samo je li i ovaj put zatražio privatnu plažu s obzirom da se grad Qinhuangdao nalazi tik uz more, baš kao i Abu Dhabi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider