Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Donedavno ponajbolji

VIDEO Gdje je nestao najskuplji igrač u povijesti Premierlige?

Prizor kako je Angel di Maria zamijenjen na poluvremenu utakmice sa Sunderlandom rijetko je tko mogao zamisliti prošlo ljeto, kada je stigao na Old Trafford kao najskuplje pojačanje u povijesti Premierlige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Di Maria je imao dobar start u dresu 'Crvenih vragova'. Krenulo ga je od samog početka. U prvih šest utakmica je zabio tri pogotka i isporučio četiri asistencije i mnogi su pomislili da je Unitedovim mukama došao kraj. Louis van Gaal je na njemu i Rooneyju trebao graditi velike stvari. No, umjesto toga proteklog vikenda smo svjedočili još jednom njegovom razočaravajućem nastupu.

U 17 utakmica nakon odličnog predstavljanja zabio je samo jedan gol i upisao četiri asistencije. Puno premalo za igrača koji je prije godinu dana bio ključni čovjek Reala u pohodu na krov Europe. I kojega su Manchesterovi navijači označili prioritetom u ljetnom prijelaznom roku.

Van Gaal je nakon utakmice sa Sunderlandom apostrofirao da ja zamijenio Di Mariju jer je osjetio da igra bez samopouzdanja. I pogodio je. Ulaskom Adnana Januzaja United je napokon pronašao put do mreže i na koncu slavio sa sigurnih 2-0.

''Kad igrač nije u utakmici, moram to učiniti. Ja sam menadžer i ne mogu prijeći preko onoga što vidim. Moramo Angelu dati malo više vremena da se prilagodi na Premierligu i visoki engleski ritam. To nije jednostavno'', bile su riječi nizozemskog stručnjaka.

Međutim, ni Van Gaal se ne nalazi u idealnoj situaciji. Još uvijek eksperimentira s taktikom i idealnim pozicijama za najveće zvijezde. Na početku sezone je najavio da mu treba tri mjeseca kako bi igrači prihvatili njegove metode, a ni šest mjeseci nakon toga rješenja nema na vidiku.

To sigurno utječe na formu igrača, pa i na neprepoznatljive partiture di Marije koji je stigao na Old Trafford poslije sezone karijere u kojoj je isporučio 17 asistencija samo u Primeri. Zamjena španjolskog sunca s engleskom kišom donijela je i tmurnu igru jednog od najboljih veznjaka svijeta.

Pod Carlom Ancelottijem, Di Maria je igrao isključivo na lijevoj strani i izgledao maestralno. U posljednjem dvoboju 'Crvenih vragova' je, primjerice, započeo na desnoj strani, a neke utakmice prije toga je igrao središnjeg veznog iza napadača.

Argentinac definitivno nije zaboravio igrati nogomet, no njegova loša forma rezultat je i konstantnog lutanja Louisa van Gaala. Kad se tome pridoda drukčiji stil na Otoku od onoga koji preferira Primera, a pogotovo 'Kraljevski klub', ne čudi da svestrani krilni nogometaš ni manje od tri mjeseca prije kraja sezone nije našao svoj 'mojo'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider