Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mizeran učinak

Gdje je nestalo prošlogodišnje otkriće Premierlige?

Harry Kane je prošle sezone bio pravi hit. Napadač Tottenhama je postigao 21 pogodak u prvenstvu, ali ove sezone se još nije upisao u strijelce...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema sumnje da je Harry Kane u krizi. Prošlosezonsko otkriće Premierlige evidentno ne može uhvatiti formu koja ga je dovela do reprezentacije. Trenutno ne prikazuje ni upola od onoga što je igrao lani. Nakon senzacionalnog debija prošle sezone, u kojoj je zabio ukupno 34 pogotka u svim natjecanjima, Kane tek treba pronaći put do mreže u novoj sezoni.

Nakon osam utakmica u svim natjecanjima, u rubrici golovi stoji nula. Štoviše, uspio ga je zasjeniti i nedavno pristigli Son Heung-min koji se već upisao u listu strijelaca.

U Tottenhamu su uvjereni kako je razlog tome što je preko ljeta igrao na Euru za Englesku U-21 i nije stigao odraditi pripreme s momčadi. I pokazalo se kako je ipak trebao odmarati preko ljeta da bi se što bolje pripremio za nove ispite.

Kako se radi o vrlo mladom igraču, koji je tek napunio 22 godine, nema razloga za veliku zabrinutost. No, postavlja se pitanje ima li smisla da se igrače iscrpljuje do maksimuma praktično im ostavljajući trunke odmora dok se zna koliko je zahtjevan ritam premierligaša.

Kane je iscrpljen i zbog toga najviše pati Tottenham, a slična stvar događa se i nekim drugim igračima koji su imali radno ljeto poput Alexisa Sancheza, koji također nije zabio u prvenstvu za Arsenal. Doduše, on je bio s reprezentacijom na Copa Americi, gdje se okitio naslovom.

Obojica će već danas imati priliku utišati kritičare. Posebno Kane koji će sa suprotne strane imati moćni City. Sjajna je to prilika za prekid posta i povratak u staru formu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider