Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pravda zadovoljena

Gabrielu poništen crveni karton, a Costi oštra suspenzija!

Arsenalova žalba na crveni karton Gabrielu Paulisti uspješno je prihvaćena od strane Disciplinske komisije Engleskog nogometnog saveza (FA), dok je ista Diega Costu udaljila s travnjaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gabriel je, podsjetimo, u sklopu 6. kola engleske Premierlige isključen na gostovanju kod Chelseaja nakon manjeg fizičkog i verbalnog okršaja s Diegom Costom. Iako je najprije samo stao u obranu svog suigrača Laurenta Koscielnyja, kojeg je Costa oborio na travnjak u igri bez lopte, Gabriel je dobio prvi žuti karton. Nakon toga je vodio verbalni rat s Costom, a onda ga lagano nogom pokušao udariti okrenut leđima, na što je napadač Chelseaja reagirao kao da ga je zapravo i udario. Sudac Mike Dean pokazao mu je drugi žuti odnosno crveni karton.

Arsenal je ulužio žalbu na suspenziju od tri utakmice i ona je prihvaćena od strane Diciplinske komisije. Međutim, Gabriel bi ipak mogao odslužiti barem jednu utakmicu suspenzije, jer nije odmah napustio travnjak, već je tražio fizički obračun s Costom.

Brazilski napadač sa španjolskom putovnicom je pak zaradio suspenziju od čak tri utakmice zbog udaraca koje je zadao Koscielnyju i zbog primanja za vrat Gabriela.

Iako je žalba Arsenala uvažena, a Costi dodijeljena suspenzija, ništa ne može vratiti barem jedan bod koji je do tog crvenog kartona držao sjeverno-londonski sastav. Možda bi Chelsea u konačnici svejedno pobijedio, no to nikada nećemo saznati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider