Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojni poznati igrači

Novi veliki skandal trese talijanski nogomet: Istraga protiv 64 osobe!

Nakon velike afere Calciopoli talijanski nogomet trese nova afera nazvana Fuorigioco ili zaleđe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 64 osobe i više od 30 klubova Serie A i Serie B zbog utaje poreza u sklopu afere Fuorigioco.

Kako navode talijanski mediji pod istragom se nalaze i čelnici Milana, Napolija, Palerma i Lazia, kao i niz poznatih bivših, ali i sadašnjih nogometaša. Tužiteljstvo u Napulju je već izdalo naredbu o zapljeni imovine u vrijednosti od 12 milijuna eura.

Pod sumnjom za utaju poreza su dopredsjednik Milana Adriano Galliani, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis, predsjednik Lazia Claudio Lotito, predsjednik Palerma Maurizio Zamparini, bivši predsjednik Juventusa Jean-Claude Blanc, te menadžer Alessandro Moggi, sin bivšeg izvršnog direktora Juventusa i glavnog 'glumca' u aferi 'Calciopoli Luciana Moggija.

Uprave ovih klubova odbile su komentirati navode talijanskog tiska, a mediji pišu kako se osumnjičeni dužnosnici prave ludi i nemaju pojma o cijelom slučaju.

Među aktivnim igračima koji su na 'crnoj listi' najpoznatiji su Ezequiel Lavezzi, German Denis, Ciro Immobile, Morgan De Sanctis, Antonio Nocerino i Adrian Mutu kao i 'umirovljenici' Hernan Crespo, Diego Milito, Nicola Legrottaglie, Massimo Oddo...

Podsjetimo, 2006. godine je Apenine uzdrmala velika afera oko namještanja rezultata utakmica nazvana Calciopoli. Otkrivena je velika mreža namještanja utakmica uz pomoć sudaca. Najgore je prošao Juventus koji je izbačen u Serie B te su mu oduzeti naslovi iz 2005. i 2006. godine, a krivim su proglašeni i Milan, Fiorentina, Reggina te Lazio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider