Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'jako sam sretan'

Ohandza otkrio tajnu svoje 'eksplozije' i odgovorio na pitanje koje sve zanima

Frane Zolja pravi je miljenik splitske publike nakon što se vratio od ozljede i jer neumoljivo trpa svakoj momčadi koja mu se nađe na putu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najtemperamentnijem hrvatskom gradu Splitu caruje šutljivi Kamerunac Franck Ohandza, od milja zvani Frane Zolja. On je u posljednjih nekoliko utakmica ulazio u igru s klupe za pričuve i svaki bi puta u završnici riješio pitanje pobjednika. Kako objašnjava ovaj golgeterski niz?

"Volim brzo trčati. I što više pokušavam iskoristiti tu svoju kvalitetu. Imao sam sreće da sam u posljednjim utakmicama to mogao demonstrirati", rekao je Frane Zolja novinaru Nove TV Vladi Bobanu.

Ukrajinska Oleksandrija, koju je Hajduk pobijedio u Ukrajini prije tjedan dana u prvoj utakmici 3. pretkola Europa lige, mogla bi biti 'nova' žrtva ovoga četvrtka na Poljudu.

"To je dobra momčad, organizirano se brane. No mislim da ne bi trebalo biti problema s obzirom na rezultat iz prve utakmice. Trebamo kontrolirati utakmicu, pokušati zabiti što prije i onda neće biti problema", smatra kamerunski napadač.

'Slovenski Ćiro', kako tepaju slovenskom treneru Pušniku, stvorio je dobru atmosferu u momčadi.

"Drag je i razumije me. Puno priča sa mnom i pomaže mi tako da mogu reći da mi je vrlo drago da je u klubu".

Ohandza ima svega 24 godine i već je promijenio tri kontinenta kao igrač. Osim u Africi i Europi zaigrao je i u Aziji, na Tajlandu.

"Ne razmišljam o prošlosti. Trenutno sam ovdje u Splitu i jako sam sretan. Karijera mi se razvija u pravom smjeru i nadam se da će potrajati", kaže Kamerunac.

* Je li Franck Ohandza spreman za svih 90 minuta utakmice?

"Još radim na tome. Možda bih i izdržao 90 minuta, ali u ovome trenutku ne želim ništa požurivati. Idem korak po korak i kada liječnička služba potvrdi da sam spreman za potpuni povratak onda će se to dogoditi", zaključio je Ohandza.

Frane hvata kontinutiet i zdravlje ga služi. Sasvim dovoljni preduvjet da Zolja ponovno pogodi svoj cilj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider