Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogu li do čuda?

Hajduk ima skrivenog aduta za uzvrat s Dinamom

Dinamo dočekuje Hajduk na Maksimiru u uzvratnoj utakmici polufinala hrvatskog Kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzvratnu utakmicu polufinala kupa u Dinamu čekaju mirno, kao da je riječ o “običnom danu u uredu”. Svjesni su plavi visoke, 2:0, prednosti iz prvog splitskog okršaja, uvjereni su da je Hajdukova nakana da ih iznenadi zapravo – nemoguća...

"Kad smo mi pravi, onda sve ovisi o nama, neovisno s kim igramo u Hrvatskoj. A vjerujem da ćemo biti dobri kao i u prvoj, splitskoj utakmici. Dečki znaju da je to polufinale kupa, znaju da je riječ o derbiju i ne treba im nikakva dodatna motivacija. Nadam se samo da će gledatelji u većem broju doći na stadion", kaže Dinamov trener Zoran Mamić.

Brojke su također na Dinamovoj strani – plavi u Zagrebu nisu poraženi protiv Hajduka s više od dva gola razlike više od pola stoljeća (1960. godine bilo je 1:4), a prije osam godina Hajduk je zadnji put slavio s dva razlike (2:0).

"Ne vjerujem da nas Hajduk može iznenaditi, čarobni štapić ne postoji! Međutim, jasno je da moramo biti oprezni, u nogometu se gdjekad nakon jedne 'sitnice' sve okrene. Ali, kvalitetniji smo i želimo prednost iz prvoga dvoboja potvrditi dobrom igrom i rezultatom u Zagrebu te se plasirati u finale", rekao je Mamić.

Možemo iznenaditi plave

Hajdukov trener Burić u Maksimir vodi Francka Ohandzu. Posljednji put igrao je još sredinom rujna, baš protiv Dinama. Naravno, Kamerunac neće biti u početnoj momčadi, ali tko zna... Burić ga drži za skrivenog aduta, možda se Hajduku sve posloži i baš mu za zadnje minute bude potreban top napadač... U Hajduku se nadaju da mogu zaprijetiti Dinamu.

"Igrači mi pokazuju pozitivne reakcije. Možemo iznenaditi. Očekujem da ćemo biti konkretni prema naprijed", kaže Burić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider