Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na što vas podsjeća?

FOTO: Rusija predstavila logo SP-a 2018., mnogi ga odmah ismijali

Prvi korak prema Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji dogodio se sinoć, kada su organizatori predstavili službeni grb natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rusi su se naravno pobrinuli da predstavljanje bude spektakularno. Emisija 'Uragan Night Show' specijalno je preimenovana u „Late Night Mundial“ i upravo je noćno predstavljanje odabrano kao najbolja pozornica za grb prvenstva koje će se održati u 11 ruskih gradova.

A predstavljanje teško da je moglo biti spektakularnije : Tri astronauta iz ruske su svemirske postaje iz svoje svemirske kapsule otkrili izgled službenog grba SP-a 2018. U isto se vrijeme vizualni amblem Svjetskog prvenstva 2018. pojavio u studiju na velikom televizijskom platnu, što je izazvalo oduševljenje.

Grb je u istom trenutku predstavljen i velikom projekcijom i to na zgradi Boljšoj Teatra u Moskvi. Inače, kao studio poslužio je stadion, devet članova benda Fruits obučeni u dresove devet osvajača Svjetskog prvenstva , činili su odličnu kulisu za ostale događaje.

Voditelju se pridružio predsjednik FIFA-e Blatter, predsjednik lokalnog organizacijskog odbora Vitaly Mutko i kapetan talijanske reprezentacije koja je 2006. osvojila naslova svjetskog prvaka Fabio Cannavaro.

Predsjednik FIFE Blatter, koji za sobom ima već 10 Mundiala , izjavio je kako se već veseli sljedećem prvenstvu za četiri godine:

''Predstavljanje grba je prekrasan događaj koji označava početak svih priprema za Svjetsko prvenstvo i ja sam siguran da će prvenstvo 2018. koje će se održati ovdje biti jako uspješno. Iako su do Svjetskog prvenstva u Rusiji ostale još tri godine i osam mjeseci, Ruski nogometni savez trudi se stvoriti euforiju oko SP-a .

Ipak ima i onih kojima se cijela priča oko nogometnog grba nije svidjela. Internetom već kruže razne šale na račun izgleda službenog grba SP-a 2018. Jedne podsjeća na ribicu Nemo, druge na legendarni 'Krik', a treće pak na vanzemaljce…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider