Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
2. pretkolo Europske lige

FOTO Kakva večer: Rijeka u završnici slomila Mađare, veliki preokret Splita!

Na otvaranju nove europske sezone nogometaši Rijeke su na Kantridi pobijedili Ferencvaros 1-0 i približili se plasmanu u 3. pretkolo Europske lige...

Pogodak odluke zabio je Ivan Krstanović u 84. minuti iz kaznenog udaraca kojeg je izborio Andrej Kramarić. Rijeka je posve zasluženo stigla do pobjede. Dominirala je cijeli susret, prema mađarskim vratima ja uputila 15 udaraca, a imala je i 12 kornera. S druge strane, Mađari nisu uputili niti jedan udarac prema Kvržićevim vratima.

Hajduk slavio u Irskoj: Caktaš i Vlašić zabili za 'bijele'!

Rijeka je puno bolje otvorila utakmicu i tijekom prvog poluvremena i već u trećoj minuti je mogla do vodstva, no Krstanović je loše pucao. Deset minuta kasnije Sharbini je odlično proigrao Krstanovića koji je još jednom loše reagirao. U nastavku susreta mađarskim vratima su prijetili i Sharbini, Jajalo, Moises, te Brezovec, no Denes Dibusz je branio sjajno. Rijeka je u prvih 45 minuta uputila deset udaraca prema suparničkom golu, dok Ferencvaros nije imao niti jedan udarac.

Rijeka je bila bolja i u nastavku. Prvu priliku domaćin je imao u 55. minuti kada je s ruba kaznenog prostora opalio Jugović, no Dibusz je bio spreman. Dvije minute kasnije Brezovec je zaprijetio iz kornera, no mađarski vratar se ponovo snašao. Trenutak odluke dogodio se u 84. minuti kada je Kramarić izborio jedanaesterac, a sigurno ga realizirao Krstanović.

Uzvratni susret je za sedam dana u Budimpešti.

RNK Split je, pak, na Parku mladeži pobijedio izraelski Hapoel Beer Shevu s 2-1. Splićani su napravili preokret u drugom dijelu, u samo sedam minuta. Pogocima Tomislava Dujmovića (78) i Mate Bilića (85-11m) došli su do velike pobjede i prednosti protiv izraelskog doprvaka, koji se predstavio kao iznimno dobra momčad.

Splićanima ide na ruku i činjenica da je UEFA zabranila odigravanje europskih dvoboja u Izraelu, pa će Split uzvrat igrati najvjerojatnije na Cipru za sedam dana.

Izraelci su poveli u 31. minuti prekrasnim pogotkom Maora Buzagla, koji je iz slobodnog udarca s 25 metara pogodio sami lijevi gornji kut Splitovih vrata. Hapoel je u prvom poluvremenu bio bolja momčad i stvorili su više prilika, te iznenadili domaćine.

Split je u drugom dijelu ipak zaigrao daleko bolje i izjednačenje je stiglo u 78. minuti. Erceg je iz slobodnog udarca centrirao, a u skoku je najviši bio Tomislav Dujmović, koji glavom pogađa donji desni kut izraelskih vrata. Taj pogodak je dao krila Splićanima koji u 85. minuti stižu do vodstva. Vratar Hapoela Ejide je napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru nad Rogom, a Mate Bilić je bio siguran s 'bijele točke' za konačnih 2-1.

Europa liga, 2. pretkolo, prve utakmice:

Rijeka - Ferencvaros 1-0 (Krstanović 85 - 11m)

Split - Hapoel Beer Sheva 2-1 (Dujmović 78, Bilić 86 - 11m / Buzaglo 31)

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider