Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kantrida žudi za pobjedom!

Formula za uspjeh: Sigurna obrana i - Andrej Kramarić

Rijeka danas igra, kako to često znamo reći, ključnu utakmicu sezone kada je Europska liga u pitanju. Na Kantridi gostuje nizozemski Feyenoord, a negativan rezultat (poraz) značio bi gotovo sigurno ispadanje iz Europe…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva odigrana kola skupinu G predvodi Sevilla s četiri boda, po tri imaju Feyenoord i Standard Liege, dok je Rijeka posljednja s jednim bodom. Feyenoord dolazi s četiri pobjede u nizu, tri u prvenstvu i jednom u Europskoj ligi, dok s druge strane Rijeka dočekuje Nizozemce nakon pet utakmica bez poraza (tri pobjede i dva remija).

Napad je, u odnosu na obranu, definitivno jači adut gostiju. U prvenstvu su u devet kola postigli 14 pogodaka, a istovremeno su primili sedam. U dvije dosadašnje utakmice u skupini Feyenoord je postigao dva pogotka, oba pred svojim navijačima u Rotterdamu, dok je na gostovanju kod odlične Seville upisao 0-2 poraz.

Zanimljivo, Feyenoord je u prvenstvu sjajan gost. U tri je utakmice upisao dvije pobjede i remi, uz gol-razliku 5-0.

Elvis Manu najopasniji, obrana spora i neiskusna

Elvis Manu slovi kao najopasniji napadač gostiju, no čovjek kojeg treba zakočiti je mozak momčadi Jordy Clasie, nizozemski reprezentativac. Prvi strijelac u prvenstvu je Mitchell tre Vrede, koji u pravilu ulazi s klupe za pričuvne igrače. On se dosada pet puta upisao u listu strijelaca, te je već sada nadmašio svoj golgeterski učinak iz prošle sezone (4 gola). Ne treba zaboraviti ni engleskog Turčina Colina Kazim-Richardsa, koji je dosada postigao tri pogotka.

Sporija i neiskusna obrana Feyenoorda je ono što Rijeka treba pokušati iskoristiti. Postoji šansa da će se na stopersku poziciju vratiti iskusni 32-godišnji Khalid Boulahrouz, no njegovi najbolji dani su daleko iza njega. Jordi Mathijsen je otpao, tako da će u obrani definitivno zaigrati Terence Kongolo. Drugi čovjek bit će spomenuti Boulahrouz ili 20-godišnji Sven van Beek, koji nije naročito siguran u reakcijama. Feyenoord je s njim u obrani u četiri europske utakmice primio čak sedam golova. Doduše, bio je strijelac protiv Standarda u prošlome kolu za vodstvo 1-0.

Kramarić mora ponoviti drugo poluvrijeme protiv Seville

S druge pak strane sve oči Rijeke bit će uprte u jednog čovjeka – Andreja Kramarića. I ne samo njezine, već i oči talijanskih i drugih skauta koji će večeras pohoditi Kantridu ne bi li još bolje posnimili ponajboljeg hrvatskog napadača u ovom trenutku.

Kramarić je u domaćem prvenstvu postigao 14 pogodaka u 11 utakmica, dok je u Europi zabio tri komada. Posebno se istaknuo u prošlome kolu protiv Seville (2-2) kada je iznudio crveni karton, zabio jedanaesterac i asistirao Zoranu Kvržiću za vodstvo 2-1. Pobjedu i veliko slavlje Kvarnera pokvario je Stephane M'Bia, koji je zabio za bod gostiju u sudačkoj nadoknadi. 

Obrana Rijeke također je slabiji dio momčadi. Neiskustvo igranja ovakvih utakmica često je znalo u posljednje dvije sezonne oduzimati Rijeci bod, pa i sva tri. Ukoliko Riječani uspiju zatvoriti prilaze svom golu i zakočiti vrlo solidan vezni red i napad gostiju, tada mogu računati s pozitivnim ishodom koji bi ih definitivno pogurnuo u smjeru drugog kruga.

Riječani u posljednjih osam utakmica Europa lige (u skupini) nisu upisali pobjedu... Svojom igrom i htjenjem su zaslužili da se to dogodi večeras. 

Čvrstu obranu i pogodak Andreja Kramarić. To je nešto o čemu danas bruji i što priželjkuje cijela Rijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider