Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će Šuker reći?

Fijasko hrvatskih 'zvjezdica': Ili je blamaža ili nisu baš neki talenti!?

Hrvatska U-19 reprezentacija provela se kao bosa po trnju na završnom kvalifikacijskom turniru za plasman na Euro koji se igrao u Austriji proteklih dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Ferde Milina prvo se remizirali s Italijom (2:2), potom su izgubili od Austrije (0:2) te su posljednjem kolu remizirali i sa Škotskom (1:1). Hrvatska je na kraju zauzela posljednje mjesto u skupini.

Kada se pogleda roster hrvatske reprezentacije i najave uoči turnira, mirne duše se može zaključiti kako je Milinova momčad doživjela fijasko. Ili je to blamaža ili mlade hrvatske „zvijezde i zvjezdice“ baš i nisu takvi talenti kakvim se u prikazuju. Trećeg nema.

Podsjećamo da je Ivan Gudelj s istim uzrastom i prilično sličnim kadrom dok je vodio U-17 reprezentacije izborio Euro u Slovačkoj osvojivši prvo mjesto u teškoj skupini (Španjolska, Francuska, Belgija) pa potom i Svjetsko prvenstvo u UAE-u. Doduše, Gudelj je tada imao na raspolaganju Alena Halilovića, ali ne i neke nadolazeće zvijezde Hajduka i Dinama.

Koliko se sjećamo, tada u HNS-u nisu bili zadovoljni polučenim rezultatom na glavnim turnirima. Što li će tek sada reći?
Već nakon remija s Italijom moglo se nazrijeti da nešto ne štima u hrvatskoj momčadi. Neki su reprezentativci nakon utakmice izrazili čuđenje sa stilom igre odnosno „nabijanjem“ lopte, iako su u momčadi tehnički potkovani igrači tipa jednog Ćorića, Murića, Balića, Vlašića ili Roguljića… Sve odreda velike nade od kojih se puno očekuje. Nije li nedavno izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izjavio kako je Ante Ćorić bolji od Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog dok su bili u njegovoj dobi? Možda je pretjerao, ali teško je poreći da je Ćorić doista veliki talent.

Andrija Balić eksplodirao je u proljetnom dijelu sezone, praktički se prometnuo u najveću zvijezdu Hajduka koji na njemu planira zaraditi milijune. Slično očekivanja „bijeli“ imaju i s Nikolom Vlašićem i Josipom Bašićem. O bivšem „modrom dragulju“ Robertu Muriću ispisani su tonovi tekstova tijekom „sapunice“ oko prelaska u Ajax, da ne nabrajamo dalje…

Vidjet ćemo kakvo će opravdanje ponuditi izbornik, ali sumnjamo kako će uvjeriti predsjednika HNS-a Davor Šuker da se nije moglo bolje.

Roster hrvatske U-19 reprezentacija na turniru u Austriji: Ivo Grbić (Hajduk), Marko Stolnik (Sesvete), Josip Bašić (Hajduk), Ivan Šunjić (Dinamo), Robert Murić (Ajax), Andrija Balić (Hajduk), Petar Mamić (Lokomotiva), Ivan Prtajin (Udinese), Nikola Vlašić (Hajduk), Franjo Prce (Lazio), Ante Roguljić (Red Bull Salzburg), Marko Marić (Rapid Beč), Silvio Anočić (Roma), Ivan Fiolić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Lorenco Šimić (Hoverla Užhorod), Ante Ćorić (Dinamo) i Karlo Lulić (Sampdoria).

Roster hrvatske U-17 reprezentacije za EP u Slovačkoj 2013: Marko Marić (Rapid Beč), Marko Stolnik (Dinamo), Petar Mamić (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Šibenik), Franjo Prce (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Ante Roguljić (Adriatic Split), Fran Brodić (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ivo Grbić (Hajduk), Hrvoje Džijan (Dinamo), Anton Krešić (Zagreb), Lukas Čuljak (Bayern), Ivan Fiolić (Dinamo), Karlo Lulić (Osijek), Robert Murić (Dinamo).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider