Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Okrenimo se budućnosti'

FIFA uz nevjerojatno objašnjenje ostavila SP 2018. i 2022. Rusiji i Kataru

Predsjednik Međunarodne nogometna federacija (FIFA) Sepp Blatter najavio je da će izvješće istražitelja Michaela Garcije biti objavljeno, ali da neće biti ponovnog glasovanja za domaćina svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine, koja su dodijeljena Rusiji, odnosno Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Izvješće Michaela Garcije koje je podiglo mnogo prašine, a ostalo je skriveno od očiju javnosti, zbog čega je FIFA-in istražitelj podnio ostavku, bit će objavljeno u 'prigodnoj formi' nakon što budu završene sve istrage", izjavio je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter u pismenom priopćenju.

U njemu je istaknuto kako se Garcijino izvješće 'bavi prošlošću', a Blatterova je želja da se svi 'okrenu prema budućnosti'. Zbog toga, kaže Blatter, 'glasovanje o domaćinima SP-a 2018. i 2022. neće biti ponovljeno'.

Predsjednik FIFA-e je rekao da izvješće nezavisnog odvjetničkog tima 'podupire stajalište da nema zakonskog uporišta za odbacivanje odluke Izvršnog odbora o dodjeli domaćinstava SP-a 2018. i 2022.'

Blatter je dodao i da se 'radi unaprijeđenju izbornog procesa, tako da svi mogu biti sigurni da će izbor domaćina SP-a 2026. biti pošten, etičan i otvoren.'

Izvršni odbor FIFA-e izabrao je švicarskog odvjetnika Conela Borbelyja kao vršitelja dužnosti predsjednika Istražiteljskog odjela, pozicije koja je ostala upražnjena nakon ostavke Michaela Garcije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider