Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoji uvjet

Diego Maradona postaje potpredsjednik FIFA-e?

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Diego Maradona kazao je da se nada da će postati potpredsjednik FIFA-e, ako jordanski princ Ali Bin al-Hussein bude izabran za čelnog čovjeka Svjetske nogometne federacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ako princ Ali Bin al-Hussein pobjedi na izborima, onda imam velike šanse da postanem potpredsjednik FIFA-e. Blatter se očito boji FBI-ja i švicarske policije, a bilo ga je strah da iz FIFA-e ode sa lisicama na rukama. Ako postanem potpredsjednik očistit ću je od korupcije", izjavio je Maradona za jednu argentinsku televizijsku postaju.

Maradona je snažno podupirao jordanskog princa u njegovoj kandidaturi za predsjenika FIFA-e.

Švicarska policija je nedavno na zahtjev američkih vlasti privela niz visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju, mito i pranje novca u iznosu većem od 100 milijuna dolara. Nakon tog otkrića čelnici UEFA-e, europskih nogometnih saveza i mnogi ugledni nogometni dužnosnici pozvali su Seppa Blattera da podnese ostavku. On je to prvotno odbio i ponovno je izabran za predsjednika FIFA-e, po peti puta, ali tri dana kasnije ipak je podnio ostavku.

A Maradona je u više navrata optužio Blattera da FIFA-u vodi kao mafijašku organizaciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider