Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjerovali ili ne

Festival nogometa u Estoniji: Branič zabio 10 golova!

Estonski ljubitelji nogometa imali su ovog vikenda priliku uživati u rijetko viđenom festivalu golova jer je na samo tri utakmice prvog kola nacionalnog Kupa postignuto nevjerojatnih - 70 pogodaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od polovice viđeno je u Tallinu gdje je prvoligaš Infonet slavio protiv amatera iz Virtsua s čak 36-0. U prvom poluvremenu su domaćini zabili 13 golova, a u drugom, kada su se jadni amateri iz Virtsua očito umorili - još 23. U strijelce se upisalo čak 11 igrača Infoneta, a branič Trevor Elhi će tu utakmicu pamtiti cijeli život jer je zabio čak 10 zgoditaka.

Nimalo dosadno nije bilo niti u susretima Kuressaare - Rapla Lokomotiv (20-0), te Trans Narva - Eestimaa Kasakad (14-0).

Rezultati iz Estonije nisu ni blizu svjetkom rekordu u broju postignutih pogodaka u službenim utakmicama, koji vjerojatno nikad neće biti oboren.

Naime, 2002. u prvenstvu Madagaskara AS Adema je pobijedio klub Stade Olympique l'Emyrne s čak 149-0. Svih 149 zgoditaka bili su zapravo autogolovi jer su igrači L'Emyrnea na taj način protestirali zbog prijašnjih odluka sudaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider