Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obojica briljiraju

Fantastični Luka i Raketa: Mogu li i u reprezentaciji biti kao u Realu i Barci?

Luka Modrić i Ivan Rakitić nastavljaju sa sjajnim igrama u španjolskoj Primeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok se Luka Modrić odavno dokazao kao neizostavni član početne 11-orice Reala, Rakitić se u vrlo kratkom vremenu u Barceloni nametnuo kao dostojna zamjena velikog Xavija. Hrvatski veznjaci hit su na Pirinejima, a njihove sjajne igre potiču poznato pitanje - je li ih moguće na toj razini imati i u reprezentaciji?

Trenutačno Primera pleše u ritmu Messija, Rakitića i društva. Gol-razlika 17:0, 16 bodova od mogućih 18. Impresivan početak sezone bacio je u sjenu i prvo pojačanje Suareza, jer se u prvi plan probio Ivan Rakitić. I sam Xavi je zadovoljan kako napreduje jer je doveden kao njegov nasljednik. Ivan Rakitić je uz raspucane Messija i Neymara dominirao travnjakom.

"Apsolutno su ga htjeli, vidi se to po vizijama trenera. Znali su što žele i kakvog tipa igrača žele i Rakitić se sjajno uklopio. No, duga je sezona, ako se sad nametnuo ne znači da netko umjesto njega neće ući, bit će rotacija", smatra Dinamova legenda Igor Cvitanović.

Real je stigao na standardno teško gostovanje - El Madrigal. Manchesterovi navijači još su jednom pozvali Cristijana Ronalda na Old Trafford a Luka Modrić ga je u 32. minuti pozvao da mu čestita na vrlo lijepom pogotku. Ovo mu je sedmi u dresu Reala i svih sedam je postigao izvan šesnaesterca: "Sad igra i sa Kroosom zadnjeg defanzivnijeg veznog, s tim da Ancelotti igra 4-2-3-1 što više odgovara profilu Modrića da igra prema nazad, on se dobro nosi tamo i jedan je od oslonaca igre", tvrdi Cvitanović.

'Volio bih Rakitića vidjeti ofenzivnije'

Oslonci igre najvećih klubova i glavni igrači reprezentacije. Tako kaže papir, ali ne često i praksa. Jedno od najvećih pitanja je naravno pozicija Rakitića, i tu je većina nogometnih stručnjaka jednoglasna: "Ja bi Rakitića volio vidjeti više ofenzivnije, Barca igra u sistemu 4-3-3, on igra desnog ofenzivnog veznog. Tako da je bliži zoni šuta, bliži završnici tako da po meni to može kvalitetnije odigrati nego na zadnjem veznom."

Tema koja u taktičkom smislu obilježava dane Nike Kovača na klupi. Iako nema suigrače kao u klubu, na kojoj god poziciji igrao nadamo se da će Rakitić već protiv Bugara biti na razini igara iz Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider