Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva najava

Pogledajte što je Falcao napravio pet dana prije početka SP-a

Svjetsko prvenstvo u futsalu dobilo je najbolju moguću najavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolumbija će od 10. rujna do 1. listopada biti domaćin osmom Svjetskom prvenstvu u futsalu u organizaciji FIFA-e. Gradovi domaćini su Cali, Bucaramanga i zloglasni Medellin, grad bivšeg najpoznatijeg svjetskog narko bossa Pabla Escobara.

U šest skupina borit će se 24 reprezentacije, baš kao na nedavnog Euru. U konkurenciji nema hrvatske futsal reprezentacije, ali je tu jedan naš sudac, Saša Tomić.

Samo su dvije reprezentacije u povijesti osvajale ovo natjecanje. To je dvostruki uzastopni svjetski prvak Brazil te Španjolska koja se dva puta zaredom ugurala na tron kojeg su Brazilci osvajali čak pet puta. Upravo su ove dvije reprezentacije igrala posljednja dva finala u kojima je Furija dva puta gubila, baš kao i ono 1996. kada su bili domaćini.

Brazilci su u skupini s Ukrajinom, Mozambikom i Australijom, dok su Španjolci u skupini s Iranom, Marokom i Azerbajdžanom.

A najbolja najava za predstojeće Svjetsko prvenstvo u futsalu Brazilcima je bila nevjerojatna jučerašnja 18:0 pobjeda protiv Solomonskih otoka koji su također na natjecanju. Razlika je evidentna jer su gosti iz Oceanije tamo  zbog FIFA-inih kvota, a društvene mreže oduševio je tko drugi nego najbolji od najboljih, legendarni Falcao.

Ima čak 39 godina, ali ne prestaje oduševljavati ljubitelje čarobnih nogometnih poteza. Protiv nesretnika sa spomenutih otoka kraj Australije, kojima je nadimak Kurukuru, zabio je i gol škaricama, primivši loptu prsima i snažno zabivši pored nespretnog vratara. Školski, savršeno, čarobno…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider