Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad više 200 mil. eura

FOTO Evo zbog čega Messi ne igra kao nekoć: Je li ga Barca trebala prodati?

Veliko je pitanje hoće li se Lionel Messi ikada više približiti izdanjima koje je pružao u posljednjih nekoliko godina?

Barcelona slaže momčad za novu sezonu, na Camp Nou aterirala su neka velika imena poput Luisa Suareza, Ivana Rakitića, Jérémyja Mathieua, Marc-Andréa ter Stegena, Claudia Brava, navodno je vrlo blizu dolaska i sjajni njemački stoper Mats Hummels, no sve će se i dalje vrtjeti oko Lionela Messija.
Nakon neuspjeha u prošloj sezoni, čelnici Barcelone dobrano su „provjetrili svlačionicu“, među ostalima, stigao je i novi trener Luis Enrique, međutim, neki u Španjolskoj smatraju kako su napravili veliku pogrešku što nisu prodali Messija PSG-u.

Hoće li Barci ikad više netko za Messija ponuditi 200 milijuna eura?

„Pariški šeici“ ponudili su za Argentinca 200 milijuna eura, a kada uzmemo u obzir da Barcu Messi na godišnjoj razini prema novom ugovoru stoji u bruto iznosu oko 50 milijuna eura, lako je izračunati koliko je Barcelona u financijskom smislu izgubila što je odlučila zadržati svojeg najboljeg igrača. S obzirom na Messijeve sve neuvjerljivije igre i neumitnu biologiju, Barcelona vjerojatno nikada više neće dobiti takvu ponudu, a veliko je pitanje hoće li se Messi ikada više približiti izdanjima koje je pružao u posljednjih nekoliko godina?

Barcelona je na razočaravajući način završila prošlu sezonu, bez ijednog ozbiljnijeg trofeja, a Messi se uklopio u sveopće sivilo. Naravno, usporedba se odnosi na visoke standarde na koje smo navikli gledati Barcelonu u posljednjih šest-sadam godina.
Mnogo se pisalo i govorilo o tome kako se kod Messija osjeća određena apatija, izgledao je prilično istrošeno i ponekad potpuno odsutno, kao da je bez motiva. Neki su tvrdili da se čuva za Svjetsko prvenstvo, no ni na Mundijalu u dresu argentinske reprezentacije nije izgledao bitno drugačije. Messi nije odigrao loše, ali nije ni bio na svojoj razini.

Messio se udaljio od svojeg 'anđela čuvara'

Naravno da Messi ne može uvijek biti glavni faktor odluke i da ponekad mora i podbaciti, no vidljivo je da Messi više nije tako angažiran, nogometnim rječnikom rečeno „ne grize“ kao nekoć. Ako motiv nije razlog, što je logično zaključiti jer se zna koliko je htio osvojiti titulu svjetskog prvaka, najznačajniji trofej u svijetu nogometu, bez kojeg će ostati velika rupa u njegovoj karijeri, bilo to pravedno ili nepravedno ali to je jednostavno tako, tomu nas uči povijest, ostaje pitanje što je glavni razlog sve neuvjerljivih Messijevih izdanja?

Neki su uvjeren da je pad Messijeve forme uslijedio nakon što se udaljio od svojeg „anđela čuvara“, Juanja Braua, Barcelonina fizioterapeuta koji je vodio brigu o njegovoj kondiciji, muskulaturi, ishrani i općenito zdravlju. Nakon odlaska Emilija Ricarta s mjesta glavnog fizioterapeuta Barcelone, bliskog prijatelja i pouzdanika Pepea Guardiole, Brau je zasjeo na njegovo mjesto i više nije imao vremena za danonoćno brigu o Messiju, koji ga je do tada vodio svuda za sobom, od godišnjih odmora do privatnih sponzorskih akcija.

Sve više veznjak, a sve manje napadač

Messi je zanijekao da se radi o svađi, ali činjenica je da više nisu ni izbliza tako bliski te da Argentinac na fizičkom planu nije moćan kao prije. Messi sve češće ima problema s ozljedama, nesumnjivo je izgubio na eksplozivnosti, što je možda i glavni razlog pada golgeterske učinkovitosti i lošijih igara u odnosu na prijašnje godine.

Upravo je to jedan od razloga zbog čega novi trener Barcelone razmišlja, to je javno rekao, o tomu da Messija povuče prema sredini terena i tako iskoristi njegovu asistentske sposobnosti i osjećaj za organizaciju igre, dok bi Suarez i Neymar trebali biti klasični napadači. Zaključak je da bi Messi u idućim godinama mogao biti sve više veznjak a sve manje napadač.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider