Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prava golijada

Everton zaustavio prvake, Ibrahimović poveo United prema pobjedi

Rutinsko slavlje Crvenih vragova i golijada na Goodison Parku - to je bila nedjelja u Premierligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Craig Shakespeare, koji je na trenerskoj klupi Leicestera naslijedio Claudija Ranierija, nakon pet uzastopnih pobjeda zaustavljen je na Goodison Parku gdje je u nedjelju u 32. kolu Premierlige Everton slavio sa 4:2.

Već u prvoj minuti domaćini su poveli preko Toma Daviesa. No, uslijedio je brzi preokret Lisica, u 4. minuti zabija Islam Slimani, a u 10. Marc Albrighton pogađa iz slobodnog udarca.

No, to nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. U 23. minuti Ross Barkley je ubacio, a Romelu Lukaku glavom zabija za 2:2.

Everton je ponovno poveo u 41. minuti, nakon kornera strijelac je bio stoper Phil Jagielka. Pobjedu Evertona potvrdio je u 57. minuti Romelu Lukaku svojim drugim pogotkom na utakmici. Lukaku je vodeći strijelac Premierlige sa 23 gola.

Manchester United je na gostovanju pobijedio Sunderland s 3:0. United je poveo u 30. minuti golom Zlatana Ibrahimovića koji je ove sezone zabio već 28 golova uz devet asistencija, pri čemu je to bio njegov 17. pogodak u prvenstvu.

Kada je domaćin u 43. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Sebastian Larsson bilo je jasno kako će Sunderland teško do bodova. U 46. minuti je Henrik Mkhitarjan zabio za 2:0, a pobjedu gostiju u 89. minuti je potvrdio Marcus Rashford.

Crveni vragovi su ovom pobjedom skočili na peto mjesto sa 57 bodova, tri više od Arsenala koji u ponedjeljak gostuje kod Crystal Palacea.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider