Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavili Ajax, Schalke, Šahtar...

VIDEO Inter nokautiran na Meazzi, tri crvena kartona u Ateni

Kompletirano je prvo kolo natjecanja po skupinama Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne tako davno bila bi prvorazredna senzacija da prvak Izraela pobijedi veliki Inter na Giuseppe Meazzi, ali to više nije tako. Hrabri Hapoel Beer Sheva s 2:0 je bio bolji od Nerazzurra u sklopu prvog kola skupine K Europa lige.

Nakon prvog poluvremena bez golova Vitor je u 54. načeo, a Buzaglo u 69. dokrajčio Inter za pobjedu Hapoela koji tako nastavlja s odličnim partijama nakon što je u pretkolima Lige prvaka izbacio Sheriff i Olympiakos prije nego li je tijesno ispao od Celtica.

VIDEO Inter - Hapoel Beer Sheva 0:2

U drugoj utakmici ove skupine Southampton je na svom terenu pobijedio Spartu Prag s 3:0 (dva gola Austina, jedan Rodrigueza).

Red Bull Salzburg očito se još nije oporavio od šoka kojeg mu je u play-offu Lige prvaka priredio Dinamo. Izgubili su kod kuće od ruskog Krasnodara s 0:1, a identičan rezultat bio je i na drugoj utakmici skupine I, gdje je Schalke slavio u Nici (Baba Rahman 75').

Šahtaru, za kojeg nije nastupio ozlijeđeni Darijo Srna, također je jedan pogodak bio dovoljan za gostujuće slavlje (kod Konyaspora). Postigao ga je Ferreyra u 76. minuti.

VIDEO Panathinaikos - Ajax 1:2

Preokret, doduše ne onakav kao Zenit protiv Maccabi Tel Aviva, izveo je Ajax na gostovanju kod Panathinaikosa. Grci su poveli preko Berga već u petoj minuti, ali Traore u 34. poravnava, a Riedewald u 67. donosi pobjedu Kopljanicima. Osim tri gola, na ovoj utakmici viđena su i tri crvena kartona, dva domaćinima i jedan gostima.

S jednim bodom s vrućeg grčkog gostovanja vraća se Fiorentina koja je odigrala bez golova s PAOK-om. Nikola Kalinić i Milan Badelj odradili su po 90 minuta.

REZULTATI

Skupina G

Standard Liege - Celta Vigo 1:1
Panathinaikos - Ajax 1:2

Skupina H

Konyaspor - Šahtar 0:1
Braga - Gent 1:1

Skupina I

Red Bull Salzburg - Krasnodar 0:1
Nice - Schalke 0:1

Skupina J

Qarabag - Slovan Liberec 2:2
PAOK - Fiorentina 0:0

Skupina K

Inter - Hapoel Beer Sheva 0:2
Southampton - Sparta Prag 3:0

Skupina L

Osmanlispor - Steaua 2:0
Villarreal - Zurich 2:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider