Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
boli glava...

Ukoliko mislite pratiti reprezentaciju na Euru, ovo jednostavno morate znati

Objavljene su prve informacije vezane za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj...

Europsko nogometno prvenstvo će u lipnju u Frabcusku dovesti veliki broj posjetitelja s cijelog kontinenta što će iskorisiti hotelijeri koji podižu cijene hotelskog smještaja, u Saint Etienneu i za 180 posto.

"Prosječan porast cijene za sobu u prvim danima Europskog prvenstva u deset gradova domaćinima (24 reprezentacije i 51 utakmica) iznosi 45 posto što znači da je cijena za jednu sobu s 97 eura narasla na 141", objašnjava Savezna udruga potrošača (UFC-Que Choisir) koja je provela anketu početkom studenog među 445 smještajnih jedinica različitih kategorija.

U deset gradova domaćina "određeni broj hotela već sada oglašava komplet za prvu večer. U 445 smještajnih jedinica koliko ih je ispitano u našoj anketi, raspoloživost soba je bila tek 39 posto. Hotelijeri su vjerojatno zamrznuli sobe u iščekivanju ždrijeba koji će se održati 12. prosinca", dodaje UFC-Que choisir.

U ždrijebu skupina za Euro naći će se i reprezentacija Hrvatske koja je izborila direktan plasman osvajanjem drugog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

"Najveći porast cijena smještaja zabilježen je u Saint-Etienneu gdje je cijena hotelske sobe skočila sa 40 eura na 112 eura za dan kada se igraju prve utakmice, što je skok od 180 posto", dodaje udruženje koje dodaje da u tom gradu ima "ograničen broj aktivnih hotela".

Odmah iza je Lille u kojem je zabilježen prosječan porast cijene hotelskg smješataj od 108 posto. Međutim ističe se hotel Mercurea hotel Lille-Roubaix-Grand koji je podigao cijenu sobe za čak 404 posto, odnosno sa 69 eura na 348 eura.

"U Bordeauxu cijene hotelskih soba rastu prosječno za 103 posto. Jedini koji nije podigao cijenu je obiteljski objekt B&B Le Clos d'Émile. S druge strane, hotel Formule 1 u Bordeaux-Nord-Lormont podigao je cijenu soba za 265 posto, sa 31 na 113 eura", dodaje UFC-Que choisir.

Pariz i Saint-Denis koji su također bili obuhvaćeni anketom imaju umjeren porast cijena za hotelske sobe prosječno od 37 posto, ali i dalje imaju najviše cijene u Francuskoj - 204 eura za sobu prvog dana Eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider