Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda na otvorenju

Euforija i slavlje u Rijeci: Nogometni dom europskog standarda

Najatraktivniji događaji 4. kola hrvatske nogometne lige ostavljeni su za kraj. Dvoboji na Poljudu i Rujevici, novoj važnoj točki hrvatskog nogometa, ponudili su ukupno osam pogodaka i odličnu navijačku atmosferu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je nakon minusa od dva gola na poluvremenu, uspio izvući barem bod protiv Slaven Belupa, a Rijeka je u večeri koja će ući u klupsku povijest pobijedila Lokomotivu. Momci s Kvarnera prvi su put zaigrali na novom stadionu na Rujevici.

11 mjeseci nakon početka gradnje stadion na Rujevici publici je širom otvorio vrata. Dio novog trening kampa Rijeke, koji će biti dom Kekovih nogometaša za vrijeme izgradnje novog stadiona na Kantridi, sinoć se prepustio euforiji i slavlju. Manje zbog pobjede nad Lokomotivom, mnogo više zbog nogometnog doma europskog standarda.

"Predobro. Znači, odlično, novi stadion, odlična utakmica, odlična atmosfera, odlično", komentirali su razdragani navijači Rijeke:
"Reći ću vam jednu stvar, suza na oko. Predivno sve."

I tijek događaja na terenu uklopio se u veliku večer kluba s Kantride. Već u 6. minuti Rijeka je povela pogotkom Marina Leovca, a usprkos izjednačenja Andrijaševića sredinom prvog poluvremena, domaćin je na odmor ipak otišao s vodstvom. Zahvaljujući pogotku Romana Bezjaka.

Utakmicu je definitivno prelomio pogodak Anasa Sharbinija u 60. minuti.

"Ja mislim da smo zasluženo pobijedili. Silna je bila volja, silni je bio taj voljni element, taj motiv da bi i mi dali svoj obol svemu tome što su napravili ljudi koji su odgovorni za tu Rujevicu", kaže Matjaž Kek, trener Rijeke.

Za razliku od Rijeke, Hajduk i dalje čeka prvu pobjedu u prvenstvu. Novi račun za odlične europske nastupe isporučen je sinoć na Poljudu. Slaven Belupo je nakon prvog poluvremena vodio s 2:0 pogocima Crepulje i Ozobića.

"Ja iskreno kažem, ja sam se jako iznenadio kad sam vidio prvo poluvrijeme. Da sam imao mogućnost mijenjati nakon prvog poluvremena, promijenio bih sve", ističe trener Hajduka Damir Burić.

Ipak, slika njegove momčadi u drugom dijelu Buriću je vratila boju u lice. Briljantan pogodak Malokua i egzekucija Milovića Hajduk su spasili poraza uoči europskog uzvrata sa Stromsgodsetom.
Hajdukov trener priznao je kako je ritam četvrtak - nedjelja veliki problem njegove momčadi.

"To je problem taj da nakon one utakmice i svih važnih utakmica koje smo imali nismo bili pravi poslije. I nije to samo moj problem, to je problem cijele Europe. To nije možda problem Chelseaja, Bayerna i ovih što imaju dvije momčadi iza sebe, ali sve ostale momčadi kaskaju s tim, imaju ogromne probleme", kaže Burić.
Neka Belupo bude dobro upozorenje uoči europskog četvrtka u Norveškoj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider