Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica na rubu regularnosti

VIDEO Džeko u neviđenoj magli spasio BiH poraza od Irske

Edin Džeko spasio je Bosnu i Hercegovinu poraza od Irske u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Irska, koja je u Zenici nastupila u okrnjenom sastavu zbog brojnih ozljeda i suspenzija, je povela u 82. minuti preko Roberta Bradyja. Irski reprezentativac je dobro primio jednu dugu loptu, okrenuo svog čuvara kako bi si stvorio prostor za udarac i pogodio donji lijevi kut gola Asmira Begovića.

Samo tri minute kasnije Stojan Vranješ se dobro s desne strane napada BiH ubacio u kazneni prostor gostiju, a potom savršeno poslužio najboljeg igrača u kvalifikacijama za EP. Edin Džeko je dočekao loptu na petercu i postavio nogu za 1:1.

Utakmicu u Zenici obilježila je gusta magla koja se spustila na stadion Bilino polje između prvog i drugog poluvremena zbog koje su uvjeti bili na rubu regularnosti.

Uzvratni dvoboj igrat će se u ponedjeljak u Dublinu.

U petak su nogometaši Mađarske pobijedili Norvešku sa 1-0 u Oslu i i stekli veliku prednost pred uzvrat u Budimpešti u nedjelju. Jedini zgoditak na utakmici postigao je Laslo Kleinheisler u 26. minuti susreta.

U subotu su na rasporedu prvi ogledi Ukrajine i Slovenije, te Švedske i Danske, a te će reprezentacije uzvrate igrati u utorak.

Dodatne kvalifikacije za EP 2016:

BiH - Irska 1:1 (Džeko 85 / Brady 82)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider