Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uoči velikog derbija

Enigma oko Ronalda: Najveća zvijezda Reala pred ključnom odlukom karijere

Veliki madridski gradski derbi između Reala i Atletica igra se u subotu na Santiago Bernabeuu s početkom u 20 sati…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema informacijama madridskih medija Cristiano Ronaldo će gotovo sigurno nastupiti u derbiju. Portugalac je navodno u četvrtak odradio trening s punim intenzitetom i spreman dočekuje okršaj s Atleticom.

Situacija s Ronaldovim zdravljem prilično je enigmatična, neki analitičari u Španjolskoj sumnjaju da je fizički spreman za najveće napore. Ronaldo već duže vrijeme ima problema s upalom tetiva koljena lijeve noge (patelarni tendinitis), zbog toga nije nastupio za reprezentaciju Portugala u kvalifikacijskoj utakmici s Albanijom, koju su Portugalci iznenađujuće izgubili na svojem travnjaku, a zbog čega je izbornik Paulo Bento dobio otkaz.

Najbolji igrač Reala navodno se oporavio za vrijeme dvotjedne stanke, no te prognoze treba uzeti s dozom opreza, jer se pisalo kako je Ronaldo u savršenom stanju nakon osvajanja europskog Superkupa pa se ispostavilo da to baš nije tako.
Ronaldo je imao velikih problema u završnici prošle sezone s koljenom i mišićima, liječnici su mu savjetovali odmor, no on nije želio propustiti finale Lige prvaka i nastup na Svjetskom prvenstvu.

Ronaldo treba odmor ili ide na operaciju?

Nakon toga je nekoliko tjedana mirovao kako bi spreman dočekao pripreme i početak nove sezone. Međutim, na startu sezone stari problemi ponovno su se vratili. Neki stručnjaci tvrde da mu je potreban puno duži odmor kako bi sanirao ozljede, a neki da će ipak morati na operaciju nakon koje će izbivati s travnjaka najmanje šest mjeseci.

Budući da nema službenog medicinskog izvještaja Realovih liječnika, teško je reći u kakvom se doista stanju nalazi. Neki misle kako je Ronaldo ponovno samo kratko zaliječio stare ozljede i da će se problemi vratiti za nekoliko tjedana te da će uskoro morati donijeti možda i najveću odluku u karijeri - hoće li na operaciju ili dugački odmor s neizvjesnim rezultatom? Vrijeme će pokazati tko je u pravu, no jasno je koliko Ronaldo znači Realu, posebice u trenutku kada je pobjeda nad Atleticom imperativ.

Nakon Realova „kiksa“ u San Sebastianu u prošlom kolu, Barcelona je pobjegla na tri boda tako da „kraljevi“ nemaju pravo na pogrešku protiv ljutih gradskih suparnika. Novi poraz ili remi najvjerojatnije bi značio zaostatak za Barcom od pet ili šest bodova, a takav bi rasplet prouzročio snažan potres na Bernabeuu.

Real samo jednom izgubio od Atletica s Casillasom na vratima

Nema sumnje kako bi se u tom slučaju ponovno iskopale priče o promašenoj klupskoj politici kod prodaje Angela Di Marije i Xabija Alonsa. Florentino Perez, dakako, pošto poto želi izbjeći taj scenarij pa protiv Atletica želi najjaču moguću momčad Reala, a kako Real konfuzno izgleda bez Ronalda, moglo se dobro vidjeti na Anoeti.

Ronaldu je Atletico možda i najbolja mušterija, zabio mu je čak 13 golova u 16 derbija: sedam u prvenstvu, pet u Kupu kralja i jedan u finalu Lige prvaka. Real je s Ronaldom u momčadi u 16 derbija pobijedio u njih 11, triput je remizirao i samo dvaput izgubio.

Ronaldova je statistika u sudarima s „atletičarima“ odlična, no ona od Ikera Casillasa još je bolja – 30 utakmica, 21 pobjeda, osam remija i samo jedan poraz. Možda je ova statistika razlog zbog čega će se Carlo Ancelotti ipak odlučiti krenuti s Casillasom a ne s Navasom. Talijan ima problema s desnim bokom, Carvajal čini se neće moći pa će ulogu desnog beka preuzeti Arbeloa ili možda Sergio Ramos, a u tom slučaju Ramosovo mjesto bi zauzeo Varane.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider