Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'bit će zanimljivo'

Revolucija u Engleskoj: Uvedena četvrta zamjena!

Engleski nogometni savez sproveo je u djelo revoluciju koja bi mogla biti samo početak velikih promjena u nogometu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčadi koje se plasiraju u kasnije faze FA kupa imat će pravo na četvrtu izmjenu u produžecima, objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA).

FA je objavio da će klubovi pravo na četvrtu izmjenu moći koristiti od četvrtfinala, polufinala i finala FA kupa. Ovaj format je prvi put korišten ove godine na Copa Americi.

"Odlučili smo uvesti četvrtu izmjenu kako bi natjecanje učinili zanimljivijim. Osim toga, s tehničkog stajališta bit će zanimljivo gledati kako treneri koriste priliku da uvedu još jednog igrača i kako to utječe na konačan rezultat", kazao je izvršni predsjednik FA Martin Glenn.

FA kup najstarije je klupsko nogometno natjecanje na svijetu i kao takvo doživljava svojevrsnu revoluciju. Posljednjih nekoliko godina Englezi ne predaju toliko pažnje ovom natjecanju kao prije, no ukoliko momčadi izbore kasniju fazu turnira menadžeri počinju igrati sa svojim najjačim igračima.

FA kup igra se od 1981. godine, a dosada su najviše, po 12 naslova, osvojili Arsenal i Manchester United. 'Crveni vragovi' posljednja su momčad koja je osvojila ovaj kup.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider