Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Englezi šokirani, Wenger ošamućen: Što mu napraviše ti Hrvati!

Dinamo je ostvario najveću pobjedu u posljednjih petnaestak i više godina, a atmosfera na Maksimiru bila je kao u neka stara vremena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačno je u Maksimiru pao jedan 'kapitalac', konačno Dinamovi navijači mogu slaviti i biti ponosni na svoju momčad.

'Ovo je najbolji Dinamo! Ne zanima me što Wenger misli'

Igrači Dinama složni: 'Ovo je velika stvar, a atmofera je bila fenomenalna'

Wenger ljutit na suce: Prvi gol nakon zaleđa, Giroud prestrogo isključen

Presretni Mamić: Potajno sam se nadao čudu

FOTO Senzacionalna pobjeda Modrih: Arsenal nokautiran na Maksimiru!

'Absolute disaster', u nevjerici su komentirali engleski novinari nakon utakmice. Na licima im se vidjelo da su šokirani. Već kod prvog gola smo se sjetili anegdote koju smo objavili dan prije utakmice s Arsenalom. Djelatnik Uefe i navijač Tottenhama radio je reportažu iz Zagreba uočio početka Lige prvaka i proročanski najavio.

"Kaže mi u jednom trenutku: "Nemojte se iznenaditi ako u Zagrebu osvojite bod ili nešto više". Kao, loša atmosfera vlada oko Arsenala, predbacuju im da igraju premekano. Rekoh, dečko, jel znaš ti tko je Dinamo?" prepričao nam je taj razgovor Držislav Krasić, navijač Dinama s kojim je Englez razgovarao o posljednjoj pobjedi Dinama (prije Arsenala) u Ligi prvaka protiv Sturma iz Graza 1999.

Što kažete na Dinamovu pobjedu protiv Arsenala?

Ukupno glasova:



"Kaže, sjeti se mene poslije utakmice!"

Najveća pobjeda Dinama od slavlja u Amsterdamu

I sjetili smo se. Čovjek živi preko puta Emiratesa, očito je znao što govori. Svaka mu čast, kapa dole majstore! Sada nam je posebno drago što smo se odlučili objaviti tu priču. Tko bi nam vjerovao da je nismo napisali prije utakmice? Dinamo je napravio najveće iznenađenje prvog kola Lige prvaka i srušio 'pola Hrvatske i Europe' koja je igrala na hendikep ili barem pobjedu Arsenala. Maksimir je opet bio raspjevan kao u neka prohujala vremena: 'Baš je dobro vidjeti te opet' i 'Dinamo je pravi šampion' grmjelo je cijelo drugo poluvrijeme, posebice poslije drugog gola i pri kraju utakmice.

Dinamo je ostvario najveću pobjedu u tko zna koliko godina. Tko se može sjetiti kada je uopće zadnji put u Maksimiru pao klub veličine ugleda koji Arsenal uživa u ovom trenutku? Villarreal nije u toj klasi klubova. Možda Porto 1998. kada je Dinamo slavio sa 3:1. Računajući i utakmice u gostima, ova se pobjeda može usporediti s onom nad Ajaxom u Amsterdamu iste sezone kada je pao Porto u Zagrebu. Ajax tada i Arsenal sada, to je možda tu negdje. Nadamo se da na sljedećeg 'kapitalca' nećemo čekati toliko godina, da će se to u idućem razdoblju češće događati. 

Invazija na München

Sada ona izjava Zorana Mamića o najboljem Dinamu posljednjih desetak godina dobiva punu potvrdu. Nakon puno osporavanja pa i podcjenjivanja, Dinamov trener i njegovi igrači dočekali su punu satisfakciju. Pokazali su i dokazali da vrijede. Nećemo sada poletjeti i reći da će Dinamo proći u drugi krug, ali prilično je izvjesno da neće biti kanta za napucavanje kako su mnogi mislili. Treće mjesto sada izgleda prilično realnim, a nije zabranjeno sanjati ni o drugom.

Mamić je već u prvom kolu ostvario najavu da će Dinamo nekoga dobrano 'okrznuti'. I nije samo 'okrznuo', može se reći da je nokautirao slavni engleski klub. Arsene Wenger nervozno je šetao uz aut liniju, vrtio je glavom u nevjerici. Što li mu rade ti Hrvati. U kratkom razmaku šokirao ga je prvo Slaven Bilić na otvorenju sezone Premiershipa, a sada i Mamić na startu Lige prvaka.

Lijepo je pogledati ljestvicu. Na vrhu Bayern pa Dinamo, a ispod njih Arsenal i Olympiacos. U sljedećem kolu Dinamo gostuje na Allianz Areni. Očekujemo pravu invaziju na München, kao u neka stara vremena...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider