Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To će biti spektakl

Engleska - Hrvatska opet na Wembleyju!

Hrvatska nogometna reprezentacija treći put će zaigrati u hramu nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prijateljskoj utakmici Engleska i Hrvatska će 1. rujna odmjeriti snage na mitskom Wembleyju.

Vijest donose engleski mediji, a čeka se da ju potvrde nacionalni savezi.

Hrvatsku reprezentaciju Englezi su izabrali da im 'glumi' Slovačku, njihovog protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Tri dana poslije ovog dvoboja Gordi Albion gostuje u Trnavi pa će im utakmica s Vatrenima poslužiti kao idealan dvoboj da vide kako stoje uoči starta kvalifikacija, kao i Anti Čačiću jer Hrvatska 5. rujna na Maksimiru igra protiv Turske. 

Ujedno, bit će ovo prva utakmica novog engleskog izbornika Sama Allardycea koji je nedavno imenovan kao nasljednik Roya Hodgsona.

Englezi uspješniji, ali još pamte nokaut iz 2007.

Jedan bivši engleski izbornik, Steve McClaren, nema baš dobre asocijacije na Hrvatsku i Wembley. Prije devet godina pod vodstvom Slavena Bilića naši reprezentativci su srušili Engleze u njihovom hramu nogometa i ostavili ih bez nastupa na Euru u Austriji i Švicarskoj.

Englezi su se već u idućim kvalifikacijama uspjeli osvetiti - slavili su u oba dvoboja pritom postigavši devet golova, a usput su odigrali prilično nonšalantno i izgubili u Ukrajini koja se s Hrvatskom borila za drugo mjesto u skupini.

Bit će ovo ukupno osmi dvoboj Hrvatske i Engleske. Prvi je odigran prije 20 godina, na starom Wembleyju, a završio je bez golova prvenstveno zahvaljujući Marijanu Mrmiću koji je zaključao vrata Vatrenih.

Sedam godina nova prijateljska utakmica i ovaj put pobjeda Engleza u Ipswichu 3:1.

Prije već spomenutih kvalifikacija za EP 2008. i SP 2010. prva natjecateljska utakmica odigrana je na Europskom prvenstvu u Portugalu 2004. U izravnom okršaju za prolazak u četvrtfinale Engleska je protiv izabranika Otta Barića bila uspješnija sa 4:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider