Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo u Engleskoj

VIDEO Lakrdija: Arsenal do pobjede golom rukom iz ofsajda nakon isteka nadoknade

U posljednjoj utakmici 7. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je kao gost stigao do kontroverzne 1-0 (0-0) pobjede protiv Burnleya.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su napadali gotovo tijekom čitavog susreta, Topnici nisu uspijevali probiti bunker domaćih sve do treće minute sudačke nadoknade kada je lopta napokon završila u mreži, ali taj je pogodak trebao biti poništen.

Naime, Oxlade-Chamberlain i Koscielny su nakon kornera ostali sami na drugoj vratnici dva metra od gol-linije, Chamberlain je pucao prema golu, a lopta je na putu pogodila Koscielnyja u ruku. Osim što je pogodak postignut rukom, on je trebao biti poništen i zato što se francuski stoper nalazio u zaleđu, ali su suci pokazali na centar. Domaći mogu biti i dodatno ljuti na djelitelje 'pravde', jer je pogodak postignut nakon isteka sudačke nadoknade pokazane na semaforu.

Ovom sretnom pobjedom Arsenal je stigao na treće mjesto ljestvice sa 16 bodova, koliko ima i četvrti Liverpool. Burnley je 14. sa sedam bodova.

U derbiju 7. kola Tottenham Hotspur je na svom terenu svladao vodeći Manchester City s 2-0 (2-0). Domaći su u vodstvo stigli u 9. minuti autogolom Kolarova, da bi konačni rezultat postavio Alli već u 37. minuti. Drugi Tottenham se ovom pobjedom primakao vodećem Cityju na samo bod zaostatka, Spursi sada imaju 17 bodova, dok su Građani izgubili stopostotni učinak i ostali na 18 bodova.

Ranije u nedjelju je Manchester United kiksao odigravši samo 1-1 (0-0) protiv Stoke Cityja na svom Old Traffordu. Domaći su poveli golom Martiala (69), a za goste je poravnao Allen (82).

United je sada šesti na ljestvici sa 13 bodova, dok je Stoke pretposljednji, 19. s tri.

Prvak Leicester City je na svom travnjaku odigrao samo 0-0 sa Southamptonom, pa je sada 12. s osam bodova, dok su Sveci 10. s devet bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider