Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suze i radost na Olimpicu

Emocije preplavile cijeli nogometni svijet: Totti se oprostio od Rome

Završila je jedna ljubav koja je trajala više od tri desetljeća, završilo je nešto čega u modernom nogometu više skoro pa nema.

Ova nedjelja ostat će zauvijek zapisana u povijesti Rome, ali i u srcima svih istinskih nogometnih fanatika.

Svoju posljednju utakmicu u dresu Rome odigrao je veliki veliki Francesco Totti. Legenda, ikona, sinonim za taj rimski klub - kako god Tottija nazovete nećete pogriješiti.

Totti je prije nekoliko dana putem društvenih mreža poručio kako ove nedjelje igra svoju zadnju utakmicu u dresu Rome. Nije izričito naglasio i da završava svoju karijeru što je mnoge ostavilo u nevjerici, tim više jer se poklopilo sa sve većim špekulacijama kako će otići igrati u Miami, klub u kojem su glavni ljudi njegovi dobri prijatelji (Paolo Maldini je suvlasnik, a Alessandro Nesta trener).

Da je zabio, Olimpico bi se vjerojatno srušio

Ipak, konačnu odluku priopćio je nakon utakmice s Genom na koju su stigli deseci tisuća navijača Rome (neki od njih su bili i na Tottijevom zadnjem treningu) na Olimpico. Za Romu je to bio važan sudar, ali ne samo zbog Tottijeva oproštaja...

Naime, Giallorossi su se borili s Napolijem za drugo mjesto koje donosi izravan plasman u Ligu prvaka iduće sezone, i uspjeli ga se dokopati golom Diega Perottija u 90. minuti.

Grande Capitano u igru je ušao nešto ranije nego u posljednje vrijeme, u 54. minuti je zamijenio Mohameda Salaha. Raspoloženi Edin Džeko (gol i dvije asistencije) i suigrači pokušavali su u nekoliko situacija igrati baš na Tottija kako bi se upisao u strijelce, ali nije išlo. Princu Rima na ruku nije išao niti rezultat jer je Danko Lazović u 79. minuti zaledio Olimpico i privremeno spustio Romu na treću poziciju pa su domaćini morali bezglavo juriti po pobjednički gol.

Odlazak zadnje prave desetke

Nedugo poslije sučevog zvižduka, dok su njegovi suigrači slavili na centru terena važna tri boda, Totti je mahnuo navijačima i spustio se u svlačionicu.

Nakon nekoliko minuta se vratio, a centar Olimpica bio je prekriven velikim njegovim dresom. Potekle su suze koje nije mogao suspregnuti ni Totti ni itko na stadionu... Grande Capitano je uhvatio malo zraka i pročitao pismo u kojem se osvrnuo na svoje roditelje, suprugu i djecu, Rim i sve ono što je živio zadnje 24 godine, od svog debija u najdražem dresu.

"Ce solo un capitano (samo je jedan kapetan nap.a.)", odzvanjalo je Olimpicom, ne samo tad nego i ranije, u dosta navrata ove sezone, a zasigurno će i u budućnosti jer ovaj fantastični trequartista koji je cijeli život odlučio ostati u Romi igrač je za kakvog je upitno hoće li se više ikad roditi u Rimu, a u svijetu gramzljivog modernog nogometa i čovjek kojemu je odanost rodnom klubu i gradu bila važnija od ikakvih trofeja i milijuna kojima su ga mamili Real Madrid i Milan.

Dodajmo kako je Napoli kao gost svladao Sampdoriju sa 4:2 i završio na trećem mjestu s kojeg odlazi u kvalifikacije za Ligu prvaka, u dio ždrijeba za neprvake.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider