Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitić lider igre

Ekskurzija Barcelone u Parizu: Povratak Messija na mjesto nesreće!

U drugom kolu skupine F Lige prvaka PSG u Parizu dočekuje Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona večeras na Parku prinčeva ima priliku jednom nogom zagaziti u drugi krug Lige prvaka. Nakon pobjede nad APOEL-om u prvom kolu i pomalo iznenađujućeg remija PSG na gostovanju u Amsterdamu kod Ajaxa, Barcelona bi s nova tri boda otišla na šest bodova i osigurala si lagodan nastavak natjecanja u skupini.
Luis Enrique će na Park prinčeva izvesti svoje udarne snage kako bi ostvario navedeni cilj. To znači da će od prve minute krenuti hrvatski veznjak Ivan Rakitić o kojem španjolski mediji ovih dana pišu prave panegirike.

Rakitić glavni organizator igre

Rakitić se u kratkom roku nametnuo kao jedan od vođa Barcine momčadi, postao je lider veznog red, glavni organizator igre, tako da Enrique ne može ni zamisliti početnu postavu bez hrvatskog veznjaka. Čini se da će Ter Stegen biti na vratima. Nijemac je dobro branio protiv APOEL-a pa će Enrique vjerojatno nastaviti s praksom da Claudio Bravo brani u prvenstvu, a Ter Stegen u Ligi prvaka.
Prema najavama španjolskih medija, početna postava Barcelone trebala bi ovako izgledati: Ter Stegen – Alves, Pique, Mathieu, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Neymar. PSG bi trebao istrčati u sljedećem sastavu: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell – Verratti, Motta, Matuidi – Lucas Moura, Cavani, Pastore.

PSG bez Ibrahimovića

Barceloni bi umnogome trebao biti olakšan zadatak jer u momčadi PSG-a neće biti njezina najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića, koji ima problema s Ahilovom tetivom. PSG je prilično sterilan bez svoje najveće zvijezde, Parižani bez Ibrahimovića teško zabijaju i još teže pobjeđuju, iako im je momčad prepuna zvučnih imena. Dok Barcelona vedri i oblači u španjolskom prvenstvu, PSG je krenuo u sezonu prilično loše. Nakon osam odigranih kola, PSG je tek četvrti sa 14 bodova i pet bodova zaostatka za vodećim Marseilleom.

Barcelona bez pobjede protiv PSG-a u Ligi prvaka

Reklo bi se da sve ide u prilog Barceloni, međutim, ne treba smetnuti s uma da Barcelona još nikada nije pobijedila PSG u Ligi prvaka. Doduše, odigrali su tek četiri utakmice. U četvrtfinalu Lige prvaka 1994/95. PSG je nakon remija (1:1) na Camp Nou na svojem stadionu pobijedio Cruyffovu Barcelonu 2:1 i prošao u polufinale. Drugi put su se sastali također u četvrtfinalu, u sezoni 2012/13. U prvoj utakmici na Parku prinčeva bilo je 2:2, a uzvratu u Barceloni 1:1. Pariz nije ostao u lijepom sjećanju Lionelu Messiju. U prvoj utakmici se ozlijedio pa nije mogao zaigrati od prve minute u uzvratu. Ušao je u igru u 62. minuti silom prilika, jer je PSG poveo preko Ibrahimovića. No ipak, Barca je u 71. minuti izjednačila golom Pedra i prošla dalje.

Obiteljska atmosfera

Zanimljivo je da u Pariz zajedno s Barcinom momčadi putuje i nekoliko članova obitelji igrača. Roditelji Xavija Hernandeza ne propuštaju gostovanja u Ligi prvaka, u ekspediciji Katalonaca bit će i majka i sestra trenera Luisa Enriquea, Pedrova supruga i sin te Busquetsova partnerica. U Barceloni, dakle, vlada prava obiteljska, opuštena atmosfera. Vidjet ćemo hoće li se to pozitivno odraziti i na rezultat, da kritičari kasnije ne bi rekli kako je Barca došla u Pariz u shopping ili na ekskurziju...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider