Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno obojici!

Službeno: Niko Kovač novi trener Eintrachta, brat Robert pomoćnik!

Veliki njemački klub potvrdio je na svojoj službenoj stranici angažman bivših hrvatskih reprezentativaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Eintrachta iz Frankfurta je Niko Kovač, a pomoćnik će mu biti brat Robert.

Bivši hrvatski reprezentativac (83 nastupa/14 golova) i izbornik potpisao je ugovor do 30. lipnja 2017., a na klupi će naslijediti Armina Veha koji je dobio otkaz nakon što u subotu nije uspio pobijediti Ingolstadt (1:1).

"Cilj Nike Kovača mora biti mobiliziranje snaga momčadi kako bi ostali u prvoj ligi. Mi smo uvjereni da će mu to uspjeti", rekao je predsjednik uprave Eintrachta iz Frankfurta Heribert Bruchhagen.

Poslije serije od sedam utakmica bez pobjede Eintracht Frankfurt je pao na 16. mjesto Bundeslige čime je zazvonio alarm za uzbunu i klupski čelnici su morali reagirati.

Izbor je pao na braću Kovač i već u srijedu bi trebali odraditi prvi trening s novom momčadi. Nemaju puno vremena jer Eintracht u subotu gostuje kod Borussije Mönchengladbach (početak u 15:30).

Nakon završetka igračke, Niko Kovač je trenersku karijeru počeo u omladinskoj školi Red Bull Salzburga, potom je bio pomoćnik Ricardu Monizu u istom klubu. Preuzeo je zatim hrvatsku U-21 reprezentaciju da bi nakon otkaza Igoru Štimcu postao izbornik Hrvatske koju je preko Islanda u dodatnim kvalifikacijama odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a smijenjen je poslije poraza u Norveškoj i remija u Azerbajdžanu uslijed kvalifikacija za EURO.

 

Dobro dosao dragi Trener Niko Kovac kod Eintracht Frankfurt. Mi ti zelimo puno uspjeka kod trog posla kod naseg #SGE

Posted by Eintracht Frankfurt on 8. ožujka 2016

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider