Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pao vansudski dogovor?

Eduardo u Dinamu već ove zime? "Izgladio je odnos s Mamićem"

Dinamo iščekuje prvi pogodak u Ligi prvaka, a njegovi navijači očekuju zimski prijelazni rok i pojačanja koja bi klubu trebala pomoći u proljetno dijelu domaće sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se do sada Dinamova klupska politika bazirala na dovođenju mlađih igrača, ove se zime ponovno zahuktala priča o mogućem povratku jednog od omiljenih dinamovaca - Eduarda Da Silve.

Njegov ugovor sa Šahtarom ističe ove zime, a sa Zdravkom Mamićem je izgladio nesuglasice.

Neslužbeni gazda Dinama Zdravko Mamić i njegov nekadašnji miljenik - Eduardo Da Silva proveli su posljednih godina na sudu zbog spornih ugovora koje je na početku karijere Eudardo potpisao sa svojim mecenom.

U proljeće ove godine sud je donio odluku kako Mamićev ugovor s hrvatskim reprezentativcem nije bio lihvarski. Nekoliko tjedana kasnije Dudu je izjavio da je vansudski dogovor blizu.

Svetina: To pitanje je bespredmetno

Zimski prijelazni rok je pred vratima, Eduardu ističe ugovor u Šahtaru, a teza o povratku na Maksimir mu nije mrska.

"Već se nekoliko mjeseci priča o tome, tako da to nije ništa novo. On je izgladio svoje odnose sa Zdravkom Mamićem, sad su bili zajedno na svadbi od Ognjena Vukojevića i teško da tu nije bilo formalnih razgovora oko toga, bila je dobra atmosfera koliko čujem, vjerojatno su tu pala neka obećanja, vrlo lako moguće", smatra novinar GOL.hr-a Ivica Medo.

Direktor Dinama Tomislav Svetina ne želi razgovarati o nadolazećim transferima nego poručuje:

"Zimski prijelazni rok počinje u siječnju, a sada je eto studeni, tako da je pitanje bespredmetno."

Medo: Za Dinamo bi on bio super priča

No, baš i nije, jer Dinamo pojačanja na stoperskim pozicijama, u vezi, ali i napadu već traži.

"Dinamu treba centarfor. Mogu se dogovriti nekoliko modaliteta prelaska ili do ljeta ili do Lige prvaka, ovisno što će Eduardu odgovarati. Prošlu sezonu je imao dosta dobru sezonu, ovu sezonu malo manje igra, zabio je dva gola do sada. A za Dinamo, za HNL, on bi bio super priča. Dinamu treba jedno 10, 15 golova u proljetnom dijelu sezone da stigne Rijeku. Pogotovo u derbijima gdje centarfori loše regiraju, ne zabijaju u važnim utakmicama. A Eduardo, nitko ne može jamčiti, ali njegovih 10-ak golova, mislim da je to 90 posto sigurno", uvjeren je Medo.

Eduardo je iz Maksimira otišao prije devet godina, a sve govori kako bi se uskoro mogao i vratiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider