Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nazvao ga glumcem

VIDEO Eduardo se obrušio na Kovača: Napravio je znatno manje od mene za Hrvatsku!

Eduardo Da Silva oštro se obrušio na izbornika Niku Kovača. Rekao je kako su se na Svjetskom prvenstvu dogodile ružne stvari koje su ga pogodile i razočarale, a Kovača nazvao glumcem koji je za hrvatsku reprezentaciju dao mnogo manje od njega...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini nam se da ovo nabacivanje blatom nakon svega, mnogo više ruši ugled 'Vatrenih' kao institucije, nego rano ispadanje sa Svjetskog prvenstva.

Oproštaj drugog najboljeg strijelca vatrene povijesti nije ostao samo na prekjučerašnjem priopćenju. Nakon što je tada prozvao izbornika zbog - kako je rekao - "utjecaja na reprezentaciju osoba koje formalno nisu njezin dio", Eduardo Da Silva do kraja je skinuo plašt mirnog i odmjerenog momka i oštro udario po Niki Kovaču.

''Ne znam, možda mu nisam bio simpatičan, mogu samo nagađati... A, možda je malo ljubomoran, jer je vjerojatno napravio znatno manje za reprezentaciju Hrvatske od mene! Zapravo, siguran sam da sam dao više od njega. On je stalno vikao, bio je borac, to mu nitko ne može osporiti, vrhunski je uklizavao. Ali, bio je i glumac! Igrao je na to uklizavanje, na viku i dernjavu, nosio je one boksačke ili hokejaške štitnike za zube, plakao je kad se svirala himna... I osvajao je narod na taj patetičan način. To je u redu, možete biti legenda i tako! Ali, samo time ne odlazi se na velika natjecanja, potrebno je i nešto više da bi reprezentacija uspjela na EP-u ili SP-u, potrebni su golovi i dobra igra!", rekao je Eduardo za Večernji list.

Niko Kovač nije želio komentirati Eduardov istup, a predsjednik HNS-a Davor Šuker sutra će se očitovati o cijelom slučaju.

Iznimno neugodnom, jer odlazak na ovakav način baca ružno svjetlo na reprezentaciju.

Iako je i na prošlom Euru kod Slavena Bilića imao slab status, Dudu poručuje da se je u Brazilu mnogo lošije osjećao.

''Prije dvije godine na EP-u u Poljskoj igrao sam manje nego u Brazilu, pa nisam ni pomislio na oproštaj. Ali, na SP-u su se događale neke druge, ružne stvari koje su me pogodile i razočarale, osjetio sam da me se ne cijeni", izjavio je Dudu za Večernji list.

Posebno ga je, kaže, pogodila činjenica da nije ni minute zaigrao protiv Brazila, a izbornik je u toj utakmici izvršio samo dvije izmjene.

''Bio bih najsretniji čovjek na svijetu da sam tada igrao. Da sam na travnjaku proveo barem minutu... Uh, i danas mi je teško sjetiti se te utakmice, nikad to neću prežaliti. Nadao sam se minutaži, ne samo ja, vjerujem da je 99 posto hrvatskih navijača vjerovalo da ću dobiti priliku", objasnio je Eduardo.

O svemu ovome svatko će imati svoje mišljenje, ali svi će se složiti u jednom - ovakav kraj Eduardove reprezentativne karijere nikome ne koristi. Ni Duduu kojem je Hrvatska, kao i on njoj, mnogo dala. Ni Kovaču, čiji je kredit uoči kvalifikacija za EURO u velikoj mjeri potrošen. A, najmanje reprezentaciji. Sve ovo veliki je udarac za atmosferu u vatrenom taboru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider