Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gonzalo na vrhu

'Edin slijepi': Džeko proglašen najvećim razočaranjem, Kalinić najboljim pojačanjem

ESPN je analizirao prvu polovicu sezone u najvišem razredu talijanskog nogometa - Serie A...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gonzalo Higuain najbolji je igrač, Miranda najbolje pojačanje, a Edin Džeko najveće razočaranje Serie A u analizi prvog dijela talijanskog prvenstva, koju je napravio novinar ESPN-a James Horncastle.

"Džeko je zabijao u pobjedama nad Juventusom i Laziom te u porazu od Barcelone u gostima, ali napadač Bosne i Hercegovine je za Romu trebao biti ono što je za ovaj klub bio Gabriel Batistuta u sezoni 2000./01. kada su posljednji put osvojili naslov. Džeko je postao više renomiran po promašajima nego po golovima, a postigao je tri gola u ligi. Navijači su ga počeli zvati "Edin Cieco" (Edin slijepi). Bivši napadač Manchester Cityja nije promašaj poput Juventusovog Hernanesa ili Fiorentininog Marija Suareza, koji je plaćen 15 milijuna eura Atleticu, ali se puno više očekivalo od Džeke, kao i od Geoffreya Kondogbije koji je u Inter stigao iz Monaca za 30 milijuna eura", piše Horncastle.

"Za razliku od njih, Gonzalo Higuain je u Seriji A poput Lionela Messija u Primeri. U Seriji A postoji on, pa tek onda svi ostali. Zabija gotovo u svakoj utakmici i svaki put kada dobije loptu postoji velika opasnost za suparnike", piše ESPN-ov analitičar.

"Miranda (Inter) je najbolje pojačanje Serie A ove sezone, ali daleko od njega nije dovođenje Nikole Kalinića. Fiorentina je Dnjipru isplatila 5.5 milijuna eura, a on je to vratio s već 10 pogodaka".

Novinar ESPN-a kao najveće iznenađenje ističe Fiorentinu, ali dodaje da daleko od njih nisu ni Sassuolo, Atalanta i Empoli.

Najbolja utakmica je ona odigrana između Napolija i Intera 30. studenog koju su domaćini dobili 2:1.

Za kraj je Horncastle istaknuo da očekuje uzbudljivo prvenstvo do kraja u nadi da 'scudetto' ne ode u Torino ili Milano.

"Romantičari bi htjeli da naslov uzme Napoli koji na to čeka još od Maradone. Bilo bi osvježavajuće kada ne bi naslov otišao u Torino ili Milano, koje je posljednji put zaobišao 2002., kada Roma uzela naslov", napisao je Horncastle uz dodatak:

"Ako i Juventus uzme peti naslov u nizu, za razliku od ostalih, ovaj neće biti nakon dosadnog prvenstva."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider