Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tu su i tri hrvatska

Vodeći europski klubovi žele Infantina na čelu svjetskog nogometa

Osnovani prije osam godina, danas broje više od 200 klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko udruženje nogometnih klubova (ECA) podržalo je kandidaturu Giannija Infantina za predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

"Infantini ima sve potrebne vještine za obavljanje takvog posla. On je bio instrument u stvaranju kvalitetnih odnosa između UEFA-e i ECA", kazao je dopredsjednik ECA Umberto Gandini.

ECA je formirana u siječnju 2008. godine kao zamjena za G14 skupinu i Forum europskih klubova. Trenutačno broji više od 200 klubova među kojima i velikane kao što su Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, Manchester United, Liverpool...

Članovi ECA-e su i hrvatski prvoligaši Hajduk, Dinamo i Rijeka.

Podršku glavnom tajniku Europske nogometne federacije (UEFA) nedavno su pružili i ugledni treneri Alex Ferguson, Jose Mourinho i Fabio Capello, a iza njegove kandidature stoji i UEFA, te Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL).

Pored Infantina kandidati za predsjednika FIFA-e su i jordanski princ Ali bin Al Hussein, bivši dopredsjednik FIFA-e Jerome Champagne, južnoafrički tajkun Tokyo Sexwale, te predsjednik Azijske nogometne federacije šeik Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider