Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve bi bilo lakše uz BBB-e

Dva razloga zašto Zoki ostaje na klupi Dinama: Jedan je stariji brat, a drugi…

Dok BBB-i orkanskom žestinom bodre MNK Dinamo u Ciboni, čelništvo onog „pravog Dinama“, iz Maksimirske 128, u potpunoj tišini odlučilo je produžiti povjerenje Zoranu Mamiću, nakon još jedne razočaravajuće sezone u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Idemo presjeći tu priču. Zoran Mamić ostaje trener Dinama! On vodi momčad na zimske pripreme“, potvrdio je za Sportske novosti glavni čovjek maksimirskog kluba Zdravko Mamić.

VIDEO Ovako je nekad bilo: Pogledajte rapsodiju navijača Dinama u Draženovom domu!

Iako će neki reći kako se radi o klasičnom nepotizmu, jer su bivši treneri nakon sličnih rezultata letjeli niz maksimirske stube poput kaskadera u niskobudžetnim filmovima, ipak mislimo kako su u Dinamu povukli jedini logičan potez, a to je kontinuitet u odnosu na novo lutanje i stihiju.

Činjenica jest da Dinamu treba stručnjak od formata, ali takvog nema ni na obzoru, a vraćanje nekih već otrcanih imena nema nikakvog smisla, to bi bio nepopravljiv gaf. Možda bi se u Plavim salonima odlučili na promjene da „kasica prasica nije utanjila“. Dinamo se u ovom trenutku ne može dopustiti angažman nekog inozemnog, po logici stvari skupog, jer od domaćih trenera ne vidim tko bi bio taj za kojeg bismo rekli da će vjerojatno napraviti pravi posao.

Dinamo više nije 'pun kao brod'

Stranac košta, ni Matjaž Kek nakon uspjeha s Rijekom ne bi bio jeftin, a Dinamo već drugu godinu zaredom nije uspio ući u Ligu prvaka, što je bio, nemojmo se lagati, glavni cilj „modre“ vrhuške. Jasno je i zašto, samo Liga prvaka jamči obilno punjenje blagajne u vremenu kada inozemni transferi nisu više tako izdašni kao prije pet-šest godina. Ono što se i uprihodilo prodajom ne stiže redovito, Talijani kasne s isplatama, a Dinamovi inozemci ne igraju za „kikiriki“. Sve to košta, priljev novca u zadnjem vrijeme ni izbliza nije tako izdašan kao nekoć, jer kako objasniti dizanja kredita ako novca ima sasvim dovoljno?

Daleko od toga da je Dinamo pao na prosjački štap, ali zasigurno više nije „pun kao brod“. U ovom trenutku teško da si može dopustiti investiciju u novog trenera od cirka tri milijuna eura u bruto iznosu, ako bi se radilo samo dvogodišnjem ugovoru, a koji opet ne bi mogao zajamčiti da će ostvariti postavljeni cilj. Toga u nogometu nema, u nogometu je sve rizik, a Dinamo taj rizik u ovom trenutku ne može prihvatiti.

Sve bi bilo lakše uz BBB-e...

Stoga se opcija ostanka Zorana Mamića i njegovih ljudi čini najracionalnijom, ako ne najboljom. Ako na zimu doista ne bude prodaje najboljih igrača, što ćemo, jasno, tek vidjeti, Zoran Mamić će dobiti jedinstvenu šansu, kada je riječ o Dinamu, da dvije sezone zaredom ima u rukama istovjetan kadar, koji će možda biti još malo pojačan.

Ne sjećamo se da je takvu priliku imao niti jedan trener Dinama u posljednjih desetak i više godina. To je velika šansa, ali i veliki rizik. Ako uspije odvesti Dinamo u Ligu prvaka, bit će super, i za njega i za klub, a ako ne uspije, ništa ga neće oprati.

Osjetno bi mu lakše bilo da njega i momčad prati huk s tribina, kao što je pratio malonogometaše Dinama u Ciboni. BBB-i su nas navijanjem posjetili na neka, nažalost, davno prohujala vremena. Što bi čelnici Dinama dali da imaju takvu atmosferu na Maksimiru? U ovom trenutku to je samo sanak pusti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider