Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka kažnjena zbog rasizma

Hajduk dvije utakmice bez publike, mora platiti i 80 tisuća kuna!

Poznate su sankcije koje će snositi klubovi zbog ponašanja navijača na utakmicama 24. kola HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić kaznio je Hajduk s 80.000 kuna i dvije utakmice igranja pred praznim tribinama zbog izgreda koji su se dogodili tijekom subotnjeg Jadranskog derbija na Poljudu.

Ova kazna znači da će Hajduk utakmice sa Slaven Belupom (8. travnja) i Cibalijom (14. travnja) igrati na praznom Poljudu, a prvi idući dvoboj kojem će moći prisustvovati navijači bit će susret sa Splitom u sklopu 30. kola (u srijedu 26. ili četvrtak 27. travnja).

"Na utakmici Hajduk - Rijeka navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minuti na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisustva gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna", stoji u obrazloženju na službenoj stranici Prve HNL.

Dvije utakmice pred praznim tribinama Hajduk je već dobio u listopadu 2014. godine, također zbog nereda na utakmici s Rijekom.

Kažnjena je i Rijeka, s 15.000 kuna jer je Armada hukala strijelcu pogotka za Hajduk, Gambijcu Hamzi Barryju, a s tribine riječkih navijača tom prilikom prema Hamzi je i bačena kora od banane. Osim toga, Rijeka će platiti i 5.000 kuna zbog pet žutih kartona koje su dobili njeni nogometaši (članak 54. DP HNS).

Dinamo je također kažnjen u ovom kolu. Modri će platiti 11.000 kuna jer su Bad Blue Boysi tijekom utakmice sa Splitom na Maksimiru upalili nekoliko pirotehničkih naprava na tribini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider