Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači nisu izdržali

VIDEO Sjajno navijanje pokvareno bakljama: Hajduku prijeti nova (velika) kazna

Lijepu atmosferu priredili su navijači Hajduka na sjeveru Češke, ali ipak se nisu suzdržali od paljenja baklji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su dobili samo 550 ulaznica, navijača Hajduka u Liberecu je bilo dvostruko više jer su se snalazili na razne načine, a ususret im je izašao i Slovan odlukom da svi, bez obzira koje karte imaju, uđu na isti sektor.

Hajduk nesretnim pogotkom pao u Češkoj, Kalinić spriječio teži poraz!

Torcida se smjestila iza gola u kojem je u prvom poluvremenu Hajdukova vrata odlično čuvao Lovre Kalinić. Bili su brojniji i glasniji od navijačke skupine Slovana, Hajduk je imao sjajnu podršku više od 1.000 grlatih fanova.

Uoči dvoboja delegat Barry Bright iz Engleske, poznat po nultoj toleranciji na rasizam, zaprijetio je da će prekinuti utakmicu ukoliko bude rasističkog skandiranja ili ako se pojavi kakav neprikladni transparent.

Navijači Hajduka su to ispoštovali i sve je prolazilo u najboljem redu do sudačke nadoknade kada su zapalili nekoliko baklji zbog kojih su morali intervenirati vatrogasci. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka bengalki više nije bilo, ali nema sumnje kako je delegat Bright to zapisao u svoju bilježnicu i kako će Hajduk opet biti kažnjen.

Teško je prognozirati što će odlučiti Disciplinska komisija UEFA-e. Ovog ljeta Hajduk je zbog nekoliko stvari (upotreba pirotehničkih sredstava, zakrčeni prolazi na tribinama na domaćim utakmicama) već kažnjen s 85.000 eura, a na utakmici protiv Stromsgodseta na Poljudu morao je zatvoriti jednu tribinu (jugoistok) zbog čega je izgubljeno 100-tinjak tisuća kuna od ulaznica. Predsjednik Hajduka Marin Brbić uoči ove utakmice uputio je apel navijačima da se suzdrže od pirotehnike istaknuvši kako je Hajduk recidivist i s obzirom na tu okolnost novčane kazne su sve veće.

U Hajduku bi bili sretni da prođu samo s novčanom kaznom jer, nažalost, realna je opcija igranja jedne utakmice pred djelomično (u većem opsegu nego protiv Stromsgodseta) ili potpuno zatvorenim tribinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider