Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
karika koja nedostaje?

Dogovoren mega transfer: Postaje najplaćeniji nogometaš svijeta?

Ide li ili ostaje? To je pitanje koje je posljednjih dana najviše zanimalo navijače njemačkog Bundesligaša Wolfsburga kada je u pitanju njihov najbolji igrač - Kevin De Bruyne...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na njihovu žalost čini se da 24-godišnji belgijski reprezentativac De Bruyne odlazi u Manchester City za 80 milijuna eura, a transfer bi trebao biti objavljen najkasnije u petak! Tako prenosi najtiražniji njemački dnevni list Bild, koji tvrdi da je sve dogovoreno, te da su još ostali samo neki sitni detalji za riješiti prije objave velikog transfera.

S druge pak strane sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs tvrdi da su pregovori još u tijeku i da ništa još nije dogovoreno. Negirao je njegov momentalni odlazak, ali nije njegov ostanak do kraja ovog prijelaznog roka (1.9.).

De Bruyne bi, u slučaju transfera, postao najskuplje prodani igrač u povijesti Bundeslige. Dosadašnji rekord drži Brazilac Roberto Firmino, koji je za 41 milijun eura ovoga ljeta prodan Liverpoolu.

Belgijanac bi, prema Bildovom tekstu, trebao potpisati petogodišnji ugovor sa Cityjem, uz godišnju plaću od nevjerojatnih 20 milijuna eura (uključujući bonuse). Možda je to ipak malo pretjerano, ali dok ne stigne službena potvrda uvjeta suradnje držat ćemo se cijene koju prenosi izvor blizak njemačkom klubu.

Recimo i za kraj da Nijemci tvrde da De Bruyne neće biti u sastavu Wolfsburga koji u petak dočekuje Schalke u prvom od dva derbija 3. kola njemačke Bundeslige.

Je li De Bruyne karika koja nedostaje Manchester Cityju za velike stvari u Europi? Nevjerojatno su uvjerljivo krenuli u domaće prvenstvo s tri pobjede iz isto toliko susreta uz gol-razliku 8:0!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider