Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatna priča

Do 18. godine golman, a sinoć kao napadač zabio i slavio plasman na Euro

Najveće iznenađenje kvalifikacija je reprezentacija Sjeverne Irske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kadru kojeg je izbornik Michael O'Neill pozvao za utakmice protiv Grčke i Finske dosta je igrača iz osrednjih škotskih i niželigaških engleskih klubova. Jedno ime ipak se posebno istaknulo.

VIDEO Sjeverna Irska prvi put na Euru, Srbi šokirali Albance u nadoknadi!

Josh Magennis 25-ogodišnji je napadač koji igra za Kilmarnock, trenutno 10. klub škotskog Premiershipa.

Magennis je u sinoćnjem ogledu, u kojem je Sjeverna Irska pobjedom protiv Grčke po prvi put izborila nastup na Europskom prvenstvu, napravio možda i ključan potez. Nakon što su na odmor domaćini otišli s prednošću od jednog pogotka, upravo su Magennisovim golom glavom početkom nastavka (49. minuta) ubili svaku nadu Grcima da mogu doći do pozitivnog rezultata.

Napadač - vratar - napadač

Ne bi to bilo toliko zanimljivo istaknuti da se ne radi o bivšem - vrataru. Kad je počeo igrati nogomet Magennis je bio napadač, ali onda je s vremenom preselio među vratnice, a čak je i upisao dva nastupa za U17 reprezentaciju kao vratar.

U ljeto 2007. ga je iz Glentorana kao perspektivnog vratara doveo Cardiff City da bi poslije nešto više od pola godine u Walesu odlučio da će ipak biti napadač. Poslije Cardiffa se skrasio u Škotskoj gdje zadnjih pet godina igra za Aberdeen, St. Mirren i Kilmarnock, ali se i nije pokazao kao neki golgeter (za ta tri kluba je u 188 utakmica zabio 24 gola).

Međutim, u Sjevernoj Irskoj kad je statistika u pitanju nikog ne zanima što Magennis radi u Škotskoj. Njima je glavno da je sinoć, u svom 15. nastupu za reprezentaciju, zabio prvi pogodak i usmjerio ih prema Francuskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider